тариф, вода"Львівводоканал" планує на чверть підняти тарифи на воду і запрошує на відкрите обговорення проекту структури тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це повідомляється на офіційному сайті "Львівводоканалу". 

Як зазначає адміністрація ЛМК "Львівводоканал", нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем) розраховані на 2019 рік.

Попереднє обговорення проводилось 29.05.2018 р., однак у зв’язку із змінами у Законі України “Про житлово-комунальні послуги” терміни введення його у дію перенесено на 01 травня 2019 року. Тому здійснено розрахунок тарифу на централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем). А також проведено перерахунок тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення у зв’язку з внесенням коригувань НКРЕКП.

Адміністрація водоканалу обґрунтовує необхідність корегування тарифів у зв'язку із зростанням тарифів на електроенергію, реагенти, витрат на експлуатацію насосів та оплату праці, зростанням податків, витрат на паливно-мастильні матеріали і навіть на сторожову охорону. Також зросли витрати на обслуговування оргтехніки та оновлення програмного забезпечення, інформаційні послуги, аудиторські та юридичні послуги, витрати на охорону праці, судові збори, банківське обслуговування та інше;

Окрім того, враховано зростання фінансових витрат, пов’язаних з залученням позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку на реалізацію проекту з водопостачання та водовідведення та відсотків та комісійних по позиці ЄБРР та НЕФКО. Відповідно подано до проекту додатково 17 432,15 тис. грн., що становить 456,6% порівняно з діючою структурою тарифів;

Відкрите обговорення проекту структури тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення, а також інвестиційної програми на 2018 та 2019 роки відбудеться 05 жовтня 2018 р. о 12:00 год в актовому залі ЛМКП "Львівводоканал" за адресою м. Львів, вул. Зелена,62.

Заявки для участі у відкритому обговоренні, а також зауваження та пропозиції приймаються до 01 жовтня 2018 року у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: ЛМКП "Львівводоканал" вул. Зелена, 64, 79017 м. Львів; lvivvodokanal@ukr.net

Проект скорегованих тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2019 рік у порівнянні із діючими тарифами

Діючі тарифи та скорегований тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення (вказані з ПДВ)

Категорії споживачів/

Споживачі, які не є суб’єктами господарювання у сфері водопостачання та водовідведення

Споживачі – ліцензіати з централізованого водопостачання та водовідведення

Споживачі, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого постачання холодної води та водовідведення

Тариф

Централізоване водопостачання

Діючий тариф

8,57

3,95

9,37

Скорегований тариф

10,73

4,64

11,74

Рівень зростання, %

25,2%

17,5%

23,3%

Централізоване водовідведення

Діючий тариф

4,34

0,98

4,67

Скорегований тариф

8,16

2,05

8,66

Рівень зростання, %

88,0%

109,2%

85,4%

Водоспоживання             (Разом водопостачання та водовідведення)

Діючий тариф

12,91

4,93

14,04

Скорегований тариф

18,89

6,69

20,40

Рівень зростання, %

46,3%

35,7%

45,3%


"Львовводоканал" планирует поднять тарифы на воду и приглашает на открытое обсуждение проекта структуры тарифа на централизованное водоснабжение и водоотведение. Об этом сообщается на официальном сайте "Львовводоканала". 

Как отмечает администрация ЛМК "Львовводоканал", новые тарифы на централизованное водоснабжение и водоотведение, централизованное снабжение холодной водой, водоотведения (с использованием внутридомовых систем) рассчитаны на 2019 год.

Предварительное обсуждение проводилось 29.05.2018 г., однако в связи с изменениями в Законе Украины "О жилищно-коммунальных услугах" сроки введения его в действие перенесены на 01 мая 2019 года. Поэтому осуществлен расчет тарифа на централизованное снабжение холодной воды, водоотведения (с использованием внутридомовых систем). А также произведен перерасчет тарифов на централизованное водоснабжение и водоотведение в связи с внесением корректировок НКРЭКУ.

Администрация водоканала обосновывает необходимость корректировки тарифов ростом тарифов на электроэнергию, реагенты, затрат на эксплуатацию насосов и оплату труда, ростом налогов, расходов на горюче-смазочные материалы и даже на сторожевую охрану. Также выросли расходы на обслуживание оргтехники и обновление программного обеспечения, информационные услуги, аудиторские и юридические услуги, расходы на охрану труда, судебные сборы, банковское обслуживание.