Борислав, грант, школаШкола на Львівщині перемогла в конкурсі та отримала грант. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Бориславська загальноосвітня школа №9 здобула перше місце в конкурсі "Деревина для енергії: Конкурс кращих практик використання деревної біомаси для виробництва енергії".

Департамент паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА запрошував до участі у конкурсі "Деревина для енергії: Конкурс кращих практик використання деревної біомаси для виробництва енергії у Львівській і Закарпатській областях".

Ціль конкурсу – підтримка та розповсюдження практик, ідей та інновацій у використанні деревини для енергії. Серед 14 учасників перше місце у конкурсі здобула Бориславська ЗОШ №9 і отримала інноваційний гранд у розмірі 1300 швейцарських франків, які будуть використані для побудови приміщення для зберігання палива для реконструйованої котельні.

Тоді ж за допомогою робочої групи було створено відео "Борислав. На шляху до енергонезалежної громади", в якому відображено місцеві потреби щодо використання енергії та пропоновані інноваційні рішення. У цьому 10-ти хвилинному ролику громада Борислава представляє свої "енергетичні реалії", пропонуючи креативні рішення щодо заготівлі та подальшого використання енергетичної деревини. Це промо-відео про енергетичне минуле, сучасне та майбутнє Борислава з субтитрами на англійській мові можна переглянути тут

Довідка SQ. Конкурс реалізувався в межах проекту "Визначення можливостей зеленої енергії в Українських Карпатах". Проект був націлений на підтримку переходу українського гірського регіону до надійного незалежного енергопостачання в майбутньому шляхом оцінки сталого енергетичного потенціалу деревини і пошуку можливостей ефективного використання місцевих відновлювальних джерел енергії. Проект є частиною проекту Kooperation in der Waldforschung Ukraine-Schweiz 2017-2020, підтриманого Швейцарським Секретаріатом Досліджень, Освіти та Інновацій. Проект реалізується у партнерстві між Швейцарським Федеральним Інститутом Дослідження Лісу, Снігу та Ландшафту WSL, Національним Лісотехнічним Університетом України,  ГО Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону "ФОРЗА", Центром розвитку та навколишнього середовища Бернського Університету.


Школа на Львовщине победила в конкурсе и получила грант. Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

Бориславская общеобразовательная школа №9 заняла первое место в конкурсе "Древесина для энергии: Конкурс лучших практик использования древесной биомассы для производства энергии".

Департамент топливно-энергетического комплекса и энергосбережения Львовской ОГА приглашал к участию в конкурсе "Древесина для энергии: Конкурс лучших практик использования древесной биомассы для производства энергии во Львовской и Закарпатской областях".

Цель конкурса - поддержка и распространение практик, идей и инноваций в использовании древесины для энергии. Среди 14 участников первое место в конкурсе получила Бориславская СОШ №9 и получила инновационный гранд в размере 1300 швейцарских франков, которые будут использованы на построение помещения для хранения топлива для реконструированной котельной.

Тогда же с помощью рабочей группы было создано видео "Борислав. На пути к энергонезависимой общества", в котором отражены местные нужды по использованию энергии и предлагаемые инновационные решения. В этом 10-минутном ролике громада Борислава представляет свои "энергетические реалии", предлагая креативные решения по заготовке и дальнейшего использования энергетической древесины. Это промо-видео об энергетическом прошлом, настоящем и будущем Борислава с субтитрами на английском языке можно посмотреть здесь

Справка SQ. Конкурс реализовался в рамках проекта "Определение возможностей зеленой энергии в Украинских Карпатах". Проект был нацелен на поддержку перехода украинской горного региона к надежному независимому энергоснабжению в будущем путем оценки устойчивого энергетического потенциала древесины и поиска возможностей эффективного использования местных возобновляемых источников энергии. Проект является частью проекта Kooperation in der Waldforschung Ukraine-Schweiz 2017-2020, поддержанного Швейцарским Секретариатом Исследований, Образования и Инноваций. Проект реализуется в партнерстве между Швейцарским Федеральным Институтом Исследования Леса, Снега и Ландшафта WSL, Национальным лесотехническим университетом Украины, ОО Агентство содействия устойчивому развитию Карпатского региона "Форза", Центром развития и окружающей среды Бернского Университета.