суд, убийство, матьНа Львівщині судили жінку, яка погрожувала матері сокирою. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Подія сталася 16 червня 2018 року. Ообвинувачена, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, на ґрунті довготривалих неприязних відносин, під час конфлікту схопила сокиру та пригрозила вбивством останньої. Мати, побоюючись за своє життя, заховалася у кімнаті свого будинку.

У судовому засіданні обвинувачена вину визнала повністю. На даний час вона щиро кається у скоєному, просить її суворо не карати, зокрема не обмежувати її волі, оскільки вважає, що може виправитись без ізоляції від суспільства.

При визначенні міри покарання обвинуваченій суд врахував, що обвинувачена ніде не працює, на обліку у лікаря нарколога та лікаря психіатра КЗ СРР "Сколівська ЦРЛ" не перебуває, посередньо характеризується по місцю проживання, а також те, що потерпіла пробачила обвинуваченій та просила її суворо не карати.

Крім того, як вбачається із виконаної органом з питань пробації досудової доповіді про обвинувачену, результати її оцінки не показали високого ризику вчинення повторного кримінального правопорушення та небезпеки для суспільства, також окремих осіб, а, отже, існує ймовірність виправлення обвинуваченої без ізоляції від суспільства.

З урахуванням наведених обставин 19 вересня 2018 року Сколівський районний суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 129 КК України, і призначив їй покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням на рік.


На Львовщине судили женщину, которая угрожала убиь мать топором. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Происшествие случилось 16 июня 2018. Обвиняемая, находясь в состоянии алкогольного опьянения, на почве длительных неприязненных отношений, в ходе конфликта схватила топор и пригрозила убийством последней. Мать, опасаясь за свою жизнь, спряталась в комнате своего дома.

В судебном заседании обвиняемая вину признала полностью. В настоящее время она искренне раскаивается в содеянном, просит ее строго не наказывать, в частности не ограничивать ее воли, поскольку считает, что может исправиться без изоляции от общества.

При определении меры наказания обвиняемой суд учел, что обвиняемая нигде не работает, на учете у врача нарколога и врача психиатра КЗ ССР "Сколевская ЦРБ" не находится, посредственно характеризуется по месту жительства, а также то, что потерпевшая простила обвиняемую и просила ее строго не наказывать.

Кроме того, как видно из выполненном органом по вопросам пробации досудебном докладе, результаты ее оценки не показали высокого риска совершения повторного уголовного преступления и опасности для общества, также отдельных лиц, а, следовательно, существует вероятность исправления обвиняемой без изоляции от общества.

С учетом приведенных обстоятельств 19 сентября 2018 Сколевский районный суд признал женщину виновной в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 129 УК Украины, и назначил ей наказание в виде ограничения свободы сроком на 1 год. Однако освободил от отбывания наказания с испытанием в год.