морпех, Иловайск, книгаУ Львові колишній морпіх презентував книгу-дослідження про Іловайську трагедію. Про це повідомляє медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

Роман Зіненко – автор одного з перших літературних творів про події початку Антитерористичної операції на Сході україни "Іловайський щоденник" - презентував у Львові двотомник власного авторства під назвою "Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії". Колишній морський піхотинець Роман Зіненко, на початку російської агресії вступив добровольцем до батальйону "Дніпро-1" і разом із підрозділом перебував у епіцентрі боїв за Іловайськ.

"Це не художній твір, в ньому нема вигадок, – розповів він. – Це спогади тих кількох сотень очевидців подій, які теж доклали зусиль до того, щоб світ звернув увагу, а нащадки пам’ятали про ті трагічні сторінки нашої історії. В книжці згадано понад 700 прізвищ, позивних, імен реальних учасників подій, використані ілюстрації як професійних фотографів, так і аматорські фото. Для багатьох учасників книги дуже важлива пам’ять про них, їм не потрібні ні нагороди ні зірки, їм потрібно знати, що їхня боротьба недаремна".

Двотомник – документальна праця. На сторінках цієї книги розміщені результати окремих журналістських досліджень, а також звіт тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України. Переважна більшість зібраних фактів до опублікування у книзі не була відома українському суспільству. І хоча автор подає найбільш повну і реальну картину бойових дій під Іловайськом, залишається ще дуже багато питань, на які свого часу обов’язково будуть отримані відповіді. Перша частина книжки висвітлює хронологію подій, що відбувалися у період 7 – 24 серпня 2014 року. Тоді бої точилися як у самому Іловайську, так і навколо нього. Друга частина висвітлює хронологію подій, що відбувалися 25 – 31 серпня 2014 року. Від Дня незалежності – до відходу підрозділів сил АТО з Іловайська.


Во Львове бывший морпех презентовал книгу-исследование об Иловайской трагедии. Об этом сообщает медиа-центр Министерства обороны Украины (г. Львов).

Роман Зиненко - автор одного из первых литературных произведений о событиях начала Антитеррористической операции на Востоке Украины "Иловайский дневник" - презентовал во Львове двухтомник собственного авторства под названием "Война, которой не было. Хроника Иловайской трагедии". Бывший морской пехотинец Роман Зиненко, в начале российской агрессии вступил добровольцем в батальон "Днепр-1" и вместе с подразделением находился в эпицентре боев за Иловайск.

"Это не художественное произведение, в нем нет выдумок, - рассказал он. - Это воспоминания нескольких сотен очевидцев событий, которые тоже приложили усилия к тому, чтобы мир обратил внимание, а потомки помнили о тех трагических страницах нашей истории. В книге упомянуто более 700 фамилий, позывных, имен реальных участников событий, использованы иллюстрации как профессиональных фотографов, так и любительские фото. Для многих участников книги очень важна память о них, им не нужны ни награды ни звезды, им нужно знать, что их борьба небесполезная".

Двухтомник - документальная работа. На страницах этой книги размещены результаты отдельных журналистских исследований, а также отчет временной следственной комиссии Верховной Рады Украины. Подавляющее большинство собранных фактов и публикаций в книге не было известно украинскому обществу. И хотя автор подает наиболее полную и реальную картину боевых действий под Иловайском, остается еще очень много вопросов, на которые в свое время обязательно будут получены ответы. Первая часть книги освещает хронологию событий, происходивших в период 7 - 24 августа 2014 года. Тогда бои шли как в самом Иловайске, так и вокруг него. Вторая часть освещает хронологию событий, происходивших 25 - 31 августа 2014 года. От Дня независимости - до ухода подразделений сил АТО из Иловайска.