Турка, горсовет, обыск, Геннадий Когут, мусоровозНацполіція і прокуратура вилучають документи у Турківській міській раді, які можуть бути пов’язані зі справою про зловживання службовим становищем мером міста. Про це ZAXID.NET розповів міський голова Турки Геннадій Когут.

Зокрема, посадовець зазначив, що обшуки проводять у справі із закупівлею сміттєвоза за завищеною ціною.

Як повідомлялося, наприкінці 2016 року Турківська міська рада придбала за 1,2 млн грн. КамАЗ у приватного підприємця, пропозиція якого перемогла на тендері. Щоправда, за такою ціною він пропонував продати вантажівку MAN. Слідчі з’ясували, чому замість вантажівки MAN придбали КамАЗ. Так, після проведення тендеру міський голова Турки видав розпорядження про створення комісії, яка нібито 8 грудня оглядала автомобілі підприємця. Посадовці Турківської міськради склали акт огляду пропонованого підприємцем сміттєвоза MAN, 2001 року випуску, однак виявили недоліки. Підприємець натомість запропонував сміттєвоз марки КамАЗ-43106, 2007 року випуску, який, на думку членів комісії, відповідав технічним вимогам. Тому вони запропонували змінити предмет закупівлі. Згодом експертиза встановила, що реальна вартість придбаного КамАЗа становить 405 тис. грн., а не 1,2 млн грн.

У межах досудового рослідування цієї справи Геннадію Когуту 1 вересня обрали міру запобіжного заходу – домашній арешт на два місяці, який потім Галицький районний суд Львова продовжив до 30 грудня 2017 року. Геннадій Когут подав апеляцію на це рішення, яку 9 листопала суд задовольнив. Як розповів Геннадій Когут, досудове розслідування у цій справі правоохоронці вже завершили.

"Зараз прокуратура дала мені для ознайомлення клопотання про відсторонення мене від посади", - зазначив міський голова Турки, і додав, що слідством ще не визначено, який суд розглядатиме його справу, і коли.

У прес-службі Нацполіції у Львівській області підтвердили факт проведення слідчих дій у Турківській міській раді.

Зазначимо, що у березні минулого року правоохоронці уже проводили обшуки у міського голови Турки. Про це тоді повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Він підтвердив, що причиною було придбання сміттєвоза за ціною у чотири рази вищою від ринкової.


Нацполиция и прокуратура изымают документы в Турковскоv городском совете, которые могут быть связаны с делом о злоупотреблении служебным положением мэром города. Об этом ZAXID.NET рассказал мэр Турки Геннадий Когут.

В частности, чиновник отметил, что обыски проводятся в деле с закупкой мусоровоза по завышенной цене.

Как сообщалось, в конце 2016-го Турковский городской совет приобрел за 1,2 млн грн. КамАЗ у частного предпринимателя, предложение которого победило на тендере. Правда, по такой цене он предлагал продать грузовик MAN. Следователи выяснили, почему вместо грузовика MAN приобрели КамАЗ. Так, после проведения тендера мэр Турки издал распоряжение о создании комиссии, которая якобы 8 декабря осматривала автомобиль предпринимателя. Чиновники Турковского горсовета составили акт осмотра предлагаемого предпринимателем мусоровоза MAN, 2001 года выпуска, однако обнаружили недостатки. Предприниматель взамен предложил мусоровоз марки КамАЗ-43106, 2007 года выпуска, который, по мнению членов комиссии, отвечал техническим требованиям. Поэтому они предложили изменить предмет закупки. Впоследствии экспертиза установила, что реальная стоимость приобретенного КамАЗа составляет 405 тыс. грн., а не 1,2 млн грн.

В рамках досудебного расследованию этого дела Геннадию Когуту 1 сентября выбрали меру пресечения - домашний арест на два месяца, который затем Галицкий районный суд Львова продлил до 30 декабря 2017-го. Геннадий Когут подал апелляцию на это решение, которое 9 листопала суд удовлетворил. Как рассказал Геннадий Когут, досудебное расследование по этому делу правоохранители уже завершили.

"Сейчас прокуратура дала мне для ознакомления ходатайство об отстранении меня от должности", - отметил мэр Турки, и добавил, что следствием еще не определено, какой суд будет рассматривать его дело, и когда.

В пресс-службе Нацполиции во Львовской области подтвердили факт проведения следственных действий в Турковском городском совете.

Отметим, что в марте прошлого года правоохранители уже проводили обыски у мэра Турки. Об этом тогда сообщил председатель Львовской облгосадминистрации Олег Синютка. Он подтвердил, что причиной было приобретение мусоровоза по цене в четыре раза выше рыночной.