самоволка, участник АТО, судНа Львівщині засудили учасника АТО, який у серпні 2014 року самовільно покинув свою військову частину. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Обвинувачений був мобілізований і служив у військовій частині А0998. 26 серпня 2014 року він самовільну залишив військову частину, що дислокувалась у м. Яворів, та по 3 жовтня 2017 року проводив час за місцем свого проживання.

В судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 407 КК України, визнав повністю, щиро розкаявся та пояснив суду, що залишив службу у зв'язку із сімейними обставинами: хворіла його сестра. У вчиненому розкаюється, просить суворо не карати.

Обираючи обвинуваченому покарання, Яворівський районний суд Львівської області врахував, що він брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей та здійснює догляд за сестрою інвалідом І групи. Суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.407 КК України, та призначив покарання у виді двох років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування призначеного покарання на іспитовий рік.


На Львовщине осудили участника АТО, который в августе 2014-го самовольно покинул свою воинскую часть. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Обвиняемый был мобилизован и служил в военной части А0998. 26 августа 2014 года он самовольную оставил воинскую часть, которая дислоцировалась в г. Яворов, и по 3 октября 2017 года проводил время по месту своего жительства.

В судебном заседании обвиняемый вину в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.3 ст. 407 УК Украины, признал полностью, чистосердечно раскаялся и пояснил суду, что оставил службу в связи с семейными обстоятельствами: болела его сестра. В содеянном раскаивается, просит строго не наказывать.

Выбирая обвиняемому наказание, Яворовский районный суд Львовской области учел, что он принимал участие в антитеррористической операции на территории Донецкой и Луганской областей и осуществляет уход за сестрой инвалидом I группы. Суд признал его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 3 ст.407 УК Украины, и назначил наказание в виде двух лет лишения свободы. Однако освободил от отбывания назначенного наказания на испытательный год.