громада, прирост доходовЗа темпами приросту власних доходів за 2017 рік Новоміська ОТГ у Старосамбірському районі стала другою в Україні. Про це повідомляє Офіс реформ у Львівському РВ АМУ.

Її доходи за рік зросли на 1.7 млн грн. або на 76,5%. А у десятці кращих громад держави опинилися ще дві громади Львівської області – Міженецька – її доходи зросли   на 74,0% або 1,0 млн грн., і Вільшаницька – 64,9% і 0,8 млн грн.

Як зазначила консультант з фінансових питань Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України Ярослава Пишник, доходи ОТГ у минулому році зросли на 94,1 млн грн., або 38,8%, в той час як в цілому по області приріст доходів загального фонду склав 34,9%, а по Україні – 31,4%.

"Це стало можливим завдяки розширенню повноважень і підвищенню зацікавленості органів місцевого самоврядування у збільшенні надходжень до місцевих бюджетів, реалізації заходів щодо залучення резервів їх наповнення та підвищення ефективності адміністрування податків і зборів. Об’єднані територіальні громади, отримавши в результаті децентралізації додаткові джерела доходів і владні повноваження, більш ефективно використовують надані їм інструменти щодо наповнення бюджетів і проявляють більшу зацікавленість у розширенні бази оподаткування та зростання обсягів власних доходів", – сказала Ярослава Пишник.


По темпам прироста собственных доходов за 2017 год Новогородская ОТГ в Старосамборском районе стала второй в Украине. Об этом сообщает Офис реформ во Львовском РО АГУ.

Ее доходы за год выросли на 1.7 млн ​​грн. или на 76,5%. А в десятке лучших громад государства оказались еще две громады Львовской области - Миженецкая - ее доходы выросли на 74,0% или 1,0 млн грн., и Вильшаницкая - 64,9% и 0,8 млн грн.

Как отметила консультант по финансовым вопросам Офиса реформ во Львовском региональном отделении Ассоциации городов Украины Ярослава Пишник, доходы ОТГ в прошлом году выросли на 94,1 млн грн., или 38,8%, в то время как в целом по области прирост доходов общего фонда составил 34,9%, а по Украине - 31,4%.

"Это стало возможным благодаря расширению полномочий и повышению заинтересованности органов местного самоуправления в увеличении поступлений в местные бюджеты, реализации мероприятий по привлечению резервов их наполнения и повышению эффективности администрирования налогов и сборов. Объединенные территориальные общины, получив в результате децентрализации дополнительные источники доходов и властные полномочия, более эффективно используют предоставленные им инструменты по наполнению бюджетов и проявляют большую заинтересованность в расширении базы ОПОД ткування и рост объемов собственных доходов", - сказала Ярослава Пишник.