авария, водогон, Винники

На водогоні у Винниках трапилось 4 аварії — "Львівводоканал" ліквідовує пориви. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

ЛМКП "Львівводоканал" повідомляє, що у Винниках поблизу інтернату тривають аварійні роботи на магістральному водогоні.

"Сьогодні вчергове трапилася аварія на водогоні, який забезпечує водою мешканців Личаківського району міста Львова та м. Винники. Унаслідок витоку підтоплено підвальні приміщення інтернату, відтак нам довелося зупинити підкачування води з насосної станції "Винники" для проведення ремонтних робіт. На місці працюють аварійні бригади та техніка, зараз відкачуємо воду з місця ймовірного пошкодження, щоб відремонтувати діючий трубопровід", - розповіли у ЛМКП "Львівводоканал.

Однак, це не єдина аварія. На згаданому водогоні зранку трапилося ще 4 аварії, зокрема на віадуку, та три аварії на вулиці Івана Франка. Ситуація викликана вкрай поганим технічним станом трубопроводу на усій його протяжності, а це понад 20 кілометрів мережі, зазначили на підприємстві.

У "Львівводоканалі" кажуть, що 2 гілки магістрального водогону "Кривчиці-Винники" та "Винники-Довга" були прокладені в 80-ті роки ХХ століття, вони є аварійні. Торік ремонтні бригади водоканалу виїжджали 591 раз на ліквідацію витоків, які трапилися через корозію сталевого водогону.

"Ситуацію врятувати може лише системна планова заміна мережі. Зараз ми міняємо лише аварійні ділянки в межах того фінансування, яке надходить з міського бюджету. Зокрема, у 2018 ми замінили 1,5 км водогону "Винники — Кривчиці" на суму 14,8 млн грн, і 1,1 км трубопроводу "Винники — Довга" на суму 9 млн грн.

У 2019 році роботи зі заміни водогону тривають на кількох ділянках, зокрема, у липні проклали 300 м трубопроводу у районі вулиці Квітова (с. Лисиничі), а у жовтні — 350 м нового трубопроводу поблизу інтернату. Завершення робіт і переключення нової ділянки планується у листопаді.

Однак, є кілька критичних ділянок водогону у Винниках, на заміну яких терміново необхідно додаткове фінансування. Вартість закупівлі трубопроводу на ці ділянки перевищить 10 млн грн.

"Будемо клопотати перед депутатами про виділення коштів з міського бюджету, інакше ризикуємо залишитися без води", — зазначили в ЛМКП "Львівводоканал".

78061bd2f9ee77574fe4e52c2c592d47.jpg


На водопроводе в Винниках случилось 4 аварии - "Львовводоканал" ликвидирует порывы. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

ЛГКП "Львовводоканал" сообщает, что в Винниках вблизи интерната ведутся аварийные работы на магистральном водопроводе.

"Сегодня в очередной раз произошла авария на водопроводе, который обеспечивает водой жителей Лычаковского района Львова и г. Винники. В результате утечки подтоплены подвальные помещения интерната, поэтому нам пришлось остановить подкачку воды из насосной станции "Винники" для проведения ремонтных работ. На месте работают аварийные бригады и техника, сейчас откачивают воду из места вероятного повреждения, чтобы отремонтировать действующий трубопровод", - рассказали в ЛГКП "Львовводоканал".

Однако, это не единственная авария. На упомянутом водопроводе утром случилось еще 4 аварии, в частности на виадуке, и три аварии на улице Ивана Франко. Ситуация вызвана крайне плохим техническим состоянием трубопровода на всей его протяженности, а это более 20 километров сети, отметили на предприятии.

В "Львовводоканале" говорят, что 2 ветви магистрального водопровода "Кривчицы-Винники" и "Винники-Длинный" были проложены в 80-е годы ХХ века, они аварийные. В прошлом году ремонтные бригады водоканала выезжали 591 раз на ликвидацию утечек, произошедших из-за коррозии стального водопровода.

"Ситуацию спасти может только системная плановая замена сети. Сейчас мы меняем только аварийные участки в пределах того финансирования, которое поступает из городского бюджета. В частности, в 2018 мы заменили 1,5 км водопровода "Винники - Кривчицы" на сумму 14800000 грн и 1,1 км трубопровода "Винники – Длинная" на сумму 9 млн грн.

В 2019 году работы по замене водопровода продолжаются на нескольких участках, в частности, в июле проложили 300 м трубопровода в районе улицы Квитова (с. Лисиничи), а в октябре - 350 м нового трубопровода вблизи интерната. Завершение работ и переключение нового участка планируется в ноябре.

Однако есть несколько критических участков водопровода в Винниках, на замену которых срочно необходимо дополнительное финансирование. Стоимость закупки трубопровода на эти участки превысит 10 млн грн.

"Будем ходатайствовать перед депутатами о выделении средств из городского бюджета, иначе рискуем остаться без воды", - отметили в ЛГКП "Львовводоканал".