самолет, авиарейс26 жовтня у ДМ "Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького" відбулися відразу дві важливі події, пов’язані зі співпрацею з першим українським лоукостером, – авіакомпанією SkyUp Airlines. Перша – це початок базування літака перевізника на львівському летовищі, а друга – відкриття нового напрямку для аеропорту "Львів" у Шарджу (Об’єднані Арабські Емірати).

Про намір базування літака Boeing 737-86Q, бортовий номер UR-SQH, у Львові було оголошено ще під час презентації перших регулярних рейсів SkyUp у аеропорту 17 жовтня. Тоді про це повідомив Генеральний директор SkyUp Airlines Євгеній Хайнацький. Він розповів, що рівень співпраці з аеропортом "Львів" вже на такому рівні, що є необхідність у базування літака, який буде обслуговувати, як регулярні так і чартерні рейси авіакомпанії.

Генеральний директор львівського аеропорту Тетяна Романовська також відзначила, що рішення авіакомпаній про базування літаків є добрим знаком для стабільного постійного росту авіаперевезень:

"В авіаційній сфері одним з ключових показників розвитку аеропортів є розташування в ньому базової авіакомпанії. Ці перевізники в подальшому розвивають тут транзитний вузол, іншими словами хаб, а не лише приймають розворотні рейси з інших базових аеропортів. То ж ми дуже раді, що авіакомпанія SkyUp прийняла рішення відразу після початку співпраці вивести її на якісно вищий рівень. Очікуємо від них ще одного базового літака на весну наступного року, а також нових напрямків та збільшення кількості рейсів".

Щодо нових напрямків, то відучора авіакомпанія відкрила перший з трьох – у Шарджу. Невдовзі SkyUp також розпочне виконання польотів з аеропорту "Львів" у Париж (Бове) і Тель-Авів.

Довідка SQ. Компанія SkyUp Airlines заснована в червні 2017 року і почала працювати з травня 2018-го. Флот налічує 9 повітряних суден. До кінця 2019 компанія планує розширити його до 10 літаків. На даний момент SkyUp має близько 50 маршрутів (регулярних та чартерних). Станом на 1 жовтня 2019 авіакомпанія перевезла 1 567 478 пасажирів з початку виконання польотної програми. Авіакомпанія активно розвиває авіасполучення в середині країни. Відкрили рейси: Київ – Одеса, Харків – Одеса, Київ – Запоріжжя, Київ – Львів, Київ – Харків, Харків – Львів.


26 октября в ДМ "Международный аеропорт "Львов" им. Данила Галицкого" произошли сразу два важных события, связанные с сотрудничеством с первым украинским лоукостером, - авиакомпанией SkyUp Airlines. Первая - это начало базирования самолета перевозчика на львовском аэродроме, а вторая - открытие нового направления для аэропорта "Львов" в Шарджу (ОАЭ).

О намерении базирования самолета Boeing 737-86Q, бортовой номер UR-SQH, во Львове было объявлено еще во время презентации первых регулярных рейсов SkyUp в аэропорту 17 октября. Тогда об этом сообщил Генеральный директор SkyUp Airlines Евгений Хайнацкий. Он рассказал, что уровень сотрудничества с аэропортом "Львов" уже на таком уровне, что есть необходимость в базирования самолета, который будет обслуживать, как регулярные так и чартерные рейсы авиакомпании.

Генеральный директор львовского аэропорта Татьяна Романовская также отметила, что решение авиакомпаний о базировании самолетов является хорошим знаком для стабильного постоянного роста авиаперевозок:

"В авиационной сфере одним из ключевых показателей развития аэропортов является расположение в нем базовой авиакомпании. Эти перевозчики в дальнейшем развивают здесь транзитный узел, то есть хаб, а не только принимают разворотные рейсы из других базовых аэропортов. Поэтому мы очень рады, что авиакомпания SkyUp приняла решение сразу после начала сотрудничества вывести ее на более высокий уровень. Ожидаем от них еще одного базового самолета на весну следующего года, а также новых направлений и увеличение количества рейсов".

Что касается новых направлений, то со вчерашнего дня авиакомпания открыла первый из трех - в Шарджу. Вскоре SkyUp также начнет полеты из аэропорта "Львов" в Париж (Бове) и Тель-Авив.

Справка SQ. Компания SkyUp Airlines основана в июне 2017 года и начала работать с мая 2018. Флот насчитывает 9 воздушных судов. К концу 2019 компания планирует расширить его до 10 самолетов. На данный момент SkyUp имеет около 50 маршрутов (регулярных и чартерных). По состоянию на 1 октября 2019 авиакомпания перевезла 1567478 пассажиров с начала выполнения полетной программы. Авиакомпания активно развивает авиасообщение внутри страны. Открыли рейсы Киев - Одесса, Харьков - Одесса, Киев - Запорожье, Киев - Львов, Киев - Харьков, Харьков - Львов.