ГФС, взятка, судЗатримана за вимагання 100 тисяч хабара працівниця податкової Личаківського району за вироком суду має сплатити 25 500 гривень штрафу. Окрім того, їй повинні повернути внесену заставу у розмірі 128 тисяч гривень. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначається в матеріалах справи, 15 серпня 2017 року старший державний ревізор-інспектор відділу адміністрування податків та зборів з фізичних осіб та єдиного внеску території обслуговування Личаківської ОДПІ Управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Львівській області, перебуваючи у приміщенні жіночого туалету адміністративної будівлі ГУ ДФС у Львівській області на вул. Стрийська, одержала 100 тис. грн. Гроші призначалися за вплив на начальника ГУ ДФС у Львівській області чи його заступника щодо не прийняття ними рішень відносно підприємця, який перевищив граничний обсяг отриманого доходу за 2016 рік, а тому мав бути переведений з платника єдиного податку на загальну систему оподаткування та сплатити штраф у розмірі 15% від суми перевищень обсягу отриманого доходу.

Сихівський районний суд м. Львова визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України, та призначив покарання у виді штрафу у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25500 грн., з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій в органах Державної фіскальної служби України, державної влади та місцевого самоврядування на строк 3 роки. Окрім того, вона має сплатити витрати на залучення експерта 4333 грн.

Після набрання вироком законної сили заставу, внесену у розмірі 128 000 грн., повертається заставодавцю.


Задержанная за вымогательство 100 000 взятки сотрудница налоговой Лычаковского района по приговору суда должен выплатить 25 500 гривен штрафа. Кроме того, ей должны вернуть внесенный залог в размере 128 000 гривен. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Как отмечается в материалах дела, 15 августа 2017 года старший государственный ревизор-инспектор отдела администрирования налогов и сборов с физических лиц и единого взноса территории обслуживания Лычаковской ОГНИ Управление налогов и сборов с физических лиц ГУ ДФС во Львовской области, находясь в помещении женского туалета административного здания ГУ ДФС во Львовской области на ул. Стрыйская, получила 100 тыс. грн. Деньги предназначались за влияние на начальника ГУ ДФС во Львовской области или его заместителя и непринятие ими решений в отношении предпринимателя, который превысил предельный объем полученного дохода за 2016 год, а потому должен был быть переведен с плательщика единого налога на общую систему налогообложения и уплатить штраф в размере 15% от суммы превышения объема полученного дохода.

Сыховский районный суд. Львова признал женщину виновной в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.2 ст.369-2 УК Украины, и назначил наказание в виде штрафа в размере 1500 необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 25500 грн., с лишением права занимать должности, связанные с выполнением организационно-распорядительных или административно-хозяйственных функций в органах государственной фискальной службы Украины, государственной власти и местного самоуправления на срок 3 года. Кроме того, она обязана оплатить расходы на привлечение эксперта 4333 грн.

После вступления приговора в законную силу залог, внесенный в размере 128 000 грн., возвращается залогодателю.