площадь Петрушевича, проектНа пл. Петрушевича у Львові збудують дворівневий підземний паркінг і дорогу через сквер. Львівські архітектори розробили проект радикальної реконструкції площі. Про це повідомляє ZAXID.NET

На площі Петрушевича у Львові планують звести новий торгово-офісний центр, а також облаштувати під сквером двоповерховий підземний паркінг для 300 авто. Окрім того, на площі змінять організацію руху, збудувавши нову дорогу. Відповідний детальний план цієї території (ДПТ) розробили архітектори ДП ДІПМ "Містопроект".

Згідно з документацією, підземний паркінг буде збудований під сквером та наземним паркінгом, що зараз розташований на пл. Петрушевича. У підземному паркінгу буде 300 паркомісць, ще 42 буде у наземному паркінгу.

"Заплановано, що підземний паркінг буде частково розташований під сквером, а частково під існуючою парковкою. Це все один паркінг, у якого буде кілька виїздів", – зазначив головний архітектор проекту Юрій Столяров.

ДПТ також передбачено демонтаж нежитлових будівель на пл. Петрушевича та облаштування торгового-офісного центру. За словами головного архітектора проекту, максимальна висотність цієї будівлі може становити п’ять поверхів. У документації також зазначено, що під час реконструкції площі Петрушевича буде передбачено розширення дороги до чотирьох смуг. Йдеться лише про збільшення смуг на повороті з вул. Шота Руставелі на пл. Петрушевича.

За розрахунками розробника ДПТ цієї ділянки, втілити заплановану реконструкцію площі Петрушевича можна протягом 3-7 років.

У понеділок, 30 жовтня, у великій сесійній залі Львівської міськраді о 18:00 відбудуться громадські слухання щодо майбутнього будівництва.


На пл. Петрушевича во Львове построят двухуровневый подземный паркинг и дорогу через сквер. Львовские архитекторы разработали проект радикальной реконструкции площади. Об этом сообщает ZAXID.NET

На площади Петрушевича во Львове планируют построить новый торгово-офисный центр, а также обустроить под сквером двухэтажный подземный паркинг для 300 автомобилей. Кроме того, на площади изменят организацию движения, построив новую дорогу. Соответствующий детальный план этой территории (ДПТ) разработали архитекторы ГП ДИПМ "Мистопроект".

Согласно документации, подземный паркинг будет построен под сквером и наземным паркингом, что сейчас находится на пл. Петрушевича. В подземном паркинге будет 300 паркомест, еще 42 будет в наземном паркинге.

"Планируется, что подземный паркинг будет частично расположен под сквером, а частично под существующей парковкой. Это все один паркинг, у которого будет несколько выездов", - отметил главный архитектор проекта Юрий Столяров.

ДПТ также предусмотрен демонтаж нежилых зданий на пл. Петрушевича и обустройство торгового-офисного центра. По словам главного архитектора проекта, максимальная высотность этого здания может составлять пять этажей. В документации также указано, что во время реконструкции площади Петрушевича будет предусмотрено расширение дороги до четырех полос. Речь идет лишь об увеличении полос на повороте с ул. Шота Руставели на пл. Петрушевича.

По расчетам разработчика ДПТ этого участка, воплотить запланированную реконструкцию площади Петрушевича можно в течение 3-7 лет.

В понедельник, 30 октября, в большом сессионном зале Львовского горсовете в 18:00 состоятся общественное слушание относительно будущего строительства.