кран, упал, СыховКолеги потерпілої висловили перші припущення, чому впав кран на будівельному майданчику на проспекті Червоної Калини. Колеги потерпілої висловили перші припущення, чому впав кран на будівельному майданчику на проспекті Червоної Калини. Про попередню причину подію розповіли у сюжеті ТСН, інформує "Варта 1". 

Нагадаємо, вчора, 26 вересня о 9.25 будівельний кран впав на складське приміщення супермаркету “Арсен”, що на Сихові на проспекті Червоної Калини. Внаслідок падіння тілесні ушкодження отримала 45-річна львів’янка, котра керувала краном.

“Сусідка вела дітей, побачила кранівницю, яка з кабіни махала рукою про допомогу, і викликала швидку”, – розповів мешканець Львова Андрій Щербан.

Кран впав на склади і завис на 5-метровій висоті. Жінку змогли дістати, коли приїхали рятувальники з автодрабиною. Постраждалу одразу шпиталізували.

Колега потерпілої, Любомир Горнецький, який раніше працював саме на цьому крані, переконаний – він був в аварійному стані.

“Я на даному крані працював, мене просили підмінити. Кранова колія, вона не по нормативах стоїть, нема лінійки обмеження, і тупіки стоять з порушенням”, – каже він.

Робітники наголошують: кран упав не через навантаження, бо його схилило назад, а не вперед.

Голова профспілки кранівників вважає, що причина інциденту в тому, що підіймач уже вичерпав свій ресурс. І констатує: стара техніка працює на багатьох майданчиках міста.

“Купляють старе барахло, ставлять – і ми на свій страх і ризик працюємо. Але ще винні кранівники: прийшов на роботу, не відповідає нормам – значить, говорю до виконроба, все поставлять на місце, і тоді лізу на кран”, – каже Любомир Величко.

Скільки років було крану і чи працював він з порушеннями – у будівельній компанії не коментують. Але обіцяють провести своє внутрішнє розслідування.

“Є всі наявні дозвільні документи, здійснювалися звичайні будівельні роботи в строки, зауважень у нас не було”, – каже замовник будівництва Роман Попко.

Взялася за розслідування обставини події і поліція.

Після проведення всіх експертиз кран поріжуть на метал, бо він уже не придатний для роботи.


Коллеги потерпевшей высказали первые предположения, почему рухнул кран на строительной площадке на проспекте Красной Калины. О предварительной причине происшествия рассказали в сюжете ТСН, передает "Варта 1". 

Напомним, вчера, 26 сентября в 9.25 строительный кран упал на складское помещение супермаркета "Арсен" на Сыхове на проспекте Красной Калины. В результате падения телесные повреждения получила 45-летняя львовянка, которая руководила краном.

"Соседка вела детей, увидела крановщицу, которая из кабины махала рукой о помощи, и вызвала скорую", - рассказал житель Львова Андрей Щербань.

Кран упал на склады и завис на 5-метровой высоте. Женщину смогли достать, когда приехали спасатели с автолестницей. Пострадавшую сразу госпитализировали.

Коллега потерпевшей, Любомир Горнецкий, ранее работавший именно на этом кране, убежден - он был в аварийном состоянии.

"Я на данном кране работал, меня просили подменить. Крановый путь, он не по нормативам стоит, нет линейки ограничения, и тупик стоит с нарушением", - говорит он.

Рабочие отмечают: кран упал не из-за нагрузки, потому что его склонило назад, а не вперед.

Председатель профсоюза крановщиков считает, что причина инцидента в том, что подъемник уже исчерпал свой ресурс. И констатирует: старая техника работает на многих площадках города.

"Покупают старое барахло, ставят - и мы на свой страх и риск работаем. Но еще должны крановщики: пришел на работу, не соответствует нормам - значит, говорю прорабу, все поставят на место, и тогда лезу на кран", - говорит Любомир Величко.

Сколько лет было крану и работал ли он с нарушениями - в строительной компании не комментируют. Но обещают провести свое внутреннее расследование.

"Есть все имеющиеся разрешительные документы, осуществлялись обычные строительные работы в сроки, замечаний у нас не было", - говорит заказчик строительства Роман Попко.

Взялась за расследование обстоятельств происшествия и полиция.

После проведения всех экспертиз кран порежут на металл, он уже не пригоден для работы.