взятка, адвокат, комиссияПід час отримання грошей був затриманий член поліцейської комісії ГУ НП у Львівській області, яка проводить відбір кандидатів на службу в поліцію шляхом співбесіди. Про це повідомляє голова комісії, журналіст Вікторія Балицька. https://www.facebook.com/toribal

Затриманий - представник громадськості, адвокат Володимир Марусяк. За даними Вікторії Балицької, Володимира Марусяка затримали 26 вересня під час передачі 500 доларів родичем кандидата на посаду опера - начебто, за позитивне голосування за нього після співбесіди, яке відбулося напередодні. Версія Володимира - його підставили.

"Не можу це ніяк коментувати бо мені не відомі подробиці. Зараз Володимир Марусяк затриманий. Орієнтовно у п’яницю обрання запобіжного. Тоді й, думаю, зможемо почути його версію детальніше. Я знаю Володимира вже два роки, відтоді як ми почали працювати в комісії. Під час співбесід із кандидатами він жодного разу ніякими діями чи словами не викликав у мене сумнівів у порядності. Ніколи не просив підтримати когось з кандидатів, і під час співбесід я не помітила з його боку необ’єктивності чи лояльності до когось із них. Володимир професійний та успішний адвокат із чудовою репутацією. Тому звістка про затримання мене вразила. І не лише мене. Чи винен Володимир - мусять розібратися правоохоронці".

Вікторія Балицька

Вона розповіла, що кандидат, за підтримку якого начебто давали хабар, - звичайний юнак. На питання по законодавству відповів, якихось сумнівів у його мотивації та готовності працювати поліцейським не викликав. Відтак одноголосно (5 голосів) був рекомендований для служби в поліції. За її словами, щось "порішати" стосовно проходження співбесіди поліцейською комісією - це розвод.

"Аферисти працюють по схемі "пройшов - моя заслуга", а "не пройшов - вибач, не вийшло". І, наскільки мені відомо, такі аферисти знаходили своїх жертв. На жаль. Я поважаю ваше право не вірити жодному моєму слову. Це ваша справа. Але і ваш вибір: підготуватися до співбесіди, або стати жертвою афериста. Для того щоб успішно пройти співбесіду, достатньо бути щирим, відвертим і мінімально підготованим по знанню законодавства".

Вікторія Балицька

Довідка. Діяльність поліцейської комісії регламентується 51 ст. закону України "Про Національну поліцію". У ГУНП у Львівській області до її складу входять Микола Величкович, Роман Рибіцький, Сергій Богданов, Volodymyr Marusiak та Вікторія Балицька. Марусяк та Балицькає представниками від громадськості. Балицька є головою цього колегіального органу.


При получении денег был задержан член полицейской комиссии ГУ НП во Львовской области, которая проводит отбор кандидатов на службу в полицию путем собеседования. Об этом сообщает председатель комиссии, журналист Виктория Балицкая. https://www.facebook.com/toribal

Задержанный - представитель общественности, адвокат Владимир Марусяк. По данным Виктории Балицкой, Владимира Марусяка задержали 26 сентября во время передачи 500 долларов родственником кандидата на должность опера - вроде, за положительное голосование за него после собеседования, которое состоялось накануне. Версия Владимира - его подставили.

"Не могу это никак комментировать потому что мне не известны подробности. Сейчас Владимир Марусяк задержан. Ориентировочно в пьяницу избрание меры. Тогда, думаю, сможем услышать его версию подробно. Я знаю Владимира уже два года, с тех пор как мы начали работать в комиссии. Во время собеседований с кандидатами он ни разу никакими действиями или словами не вызывал у меня сомнений в порядочности. Никогда не просил поддержать кого-то из кандидатов, и во время собеседований я не заметила с его стороны необъективности или лояльности к кому-то из них. Владимир профессиональный и успешный адвокат с прекрасной репутацией. Поэтому известие о задержании меня поразило. И не только меня. Виновен ли Владимир - должны разобраться правоохранительные органы".

Виктория Балицкая

Она рассказала, что кандидат, за поддержку которого якобы давали взятку, - обычный юноша. На вопросы по законодательству ответил, каких-либо сомнений в его мотивации и готовности работать полицейским не вызвал. Поэтому единогласно (5 голосов) был рекомендован для службы в полиции. По ее словам, вообще "порешать" о прохождении собеседования полицейской комиссии - это развод.

"Аферисты работают по схеме "прошел - моя заслуга", а "не прошел - извини, не вышло". И, насколько мне известно, такие аферисты находили своих жертв, к сожалению. Я уважаю ваше право не верить ни одному моему слову. Это ваше дело. Но и ваш выбор: подготовиться к собеседованию, или стать жертвой афериста. Для того чтобы успешно пройти собеседование, достаточно быть искренним, откровенным и минимально подготовленным по знанию законодательства".

Виктория Балицкая

Справка. Деятельность полицейской комиссии регламентируется 51 ст. Закон Украины "О Национальной полиции". В ГУНП во Львовской области в ее состав входят Николай Величкович, Роман Рыбицкий, Сергей Богданов, Volodymyr Marusiak и Виктория Балицкая. Марусяк и Балицькае представителями от общественности. Белецкая является председателем этого коллегиального органа.