отопление, школыІснує загроза вчасної подачі опалення до трьох шкіл через лічильники. Про це повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк, інформує прес-служба міськради.

Як повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради, існує загроза вчасної подачі опалення до трьох шкіл — 2 шкіл від котельні по вул. Шевченка, 42 та однієї школи від котельні по вул. Солодова, 6, у зв’язку з позицією ПАТ "Львівгаз" щодо погодження паспортів вузлів обліку природного газу (лічильників) на цих котельнях. На сьогоднішній день не вирішено питання щодо встановлення газових лічильників у цих котельнях.

За словами Ірини Маруняк, у квітні цього року ЛМКП "Львівтеплоенерго" звернулося до ПАТ "Львівгаз" щодо погодження паспортів вузлів обліку природного газу (лічильників) на цих котельнях, зокрема, щоб там встановити лічильники типу TEMP. Однак, з невідомих причин, "Львівгаз" не погодив використання таких лічильників і запропонував встановити лічильники DELTA.

ЛМКП "Львівтеплоенерго" відкоригувало для погодження паспорт обліку такого типу лічильника, однак виявилося, що лічильники типу DELTA не сертифіковані в Україні. Відповідно немає сертифікату — не можна їх встановити.

Тоді ЛМКП "Львівтеплоенерго" втретє звернулися до ПАТ "Львівгаз". "Львівгаз" сказав переробити паспорти вузлів обліку на лічильники типу RABO. "Львівтеплоенерго" в черговий раз переробило паспорти обліку лічильників, однак знову виявилося, що ці лічильники також не є сертифіковані.

"Ми неодноразово зверталися у ПАТ "Львівгаз" щоб на котельнях встановити лічильники TEMP, які сертифіковані в Україні, є в наявності, і без жодних проблем їх можна встановити. Та погодження не отримали. До опалювального сезону залишаються лічені дні. Якщо погодні умови вимагатимуть, то ми готові подавати тепло, однак під загрозою подача тепла до трьох шкіл".

Ірина Маруняк

Нагадаємо, минулого року опалювальний сезон для бюджетних установ розпочався з 3 жовтня, а з 10 жовтня розпочався опалювальний сезон для населення та інших споживачів.


Существует угроза своевременной подачи отопления в три школы из-за счетчиков. Об этом сообщила директор департамента жилищного хозяйства и инфраструктуры Львовского городского совета Ирина Маруняк, сообщает пресс-служба горсовета.

Как сообщили в департаменте жилищного хозяйства и инфраструктуры Львовского городского совета, существует угроза своевременной подачи отопления в три школы - 2 школы от котельной по ул. Шевченко, 42 и одну школу от котельной по ул. Солодова, 6, в связи с позицией ПАО "Львовгаз" по согласованию паспортов узлов учета природного газа (счетчиков) на этих котельных. На сегодняшний день не решен вопрос об установлении газовых счетчиков в этих котельных.

По словам Ирины Маруняк, в апреле этого года ЛГКП "Львовтеплоэнерго" обратилось в ОАО "Львовгаз" по согласованию паспортов узлов учета природного газа (счетчиков) на этих котельных, в частности, чтобы там установить счетчики типа TEMP. Однако "Львовгаз" не согласовал использование таких счетчиков и предложил установить счетчики DELTA.

ЛГКП "Львовтеплоэнерго" откорректировало для согласования паспорт учета такого типа счетчика, однако оказалось, что счетчики типа DELTA не сертифицированы в Украине. Соответственно нет сертификата - нельзя их установить.

Тогда ЛГКП "Львовтеплоэнерго" в третий раз обратилось в ОАО "Львовгаз". "Львовгаз" сказал переделать паспорта узлов учета на счетчики типа RABO. "Львовтеплоэнерго" в очередной раз переработало паспорта учета счетчиков, однако вновь оказалось, что эти счетчики также не является сертифицированы.

"Мы неоднократно обращались в ПАО "Львовгаз", чтобы на котельных установить счетчики TEMP, которые сертифицированы в Украине, есть в наличии, и без проблем их можно установить. Но согласование не получили. До отопительного сезона остаются считанные дни. Если погодные условия будут требовать, то мы готовы подавать тепло, однако под угрозой подача тепла в трех школ".

Ирина Маруняк

Напомним, в прошлом году отопительный сезон для бюджетных учреждений начался с 3 октября, а с 10 октября начался отопительный сезон для населения и других потребителей.