убийство, микроавтобус, судПрокуратура у Львові домоглась справедливого запобіжного заходу для ймовірного вбивці людини, якому суд спочатку в якості запобіжного заходу обрав лише 5 днів тримання під вартою. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Органи прокуратури області, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою 40-річного львів’янина у вчиненні ним умисного вбивства (ч.1 ст.115 КК України) відстояли більш суворий запобіжний захід.

Нагадаємо, подія трапилась цьогоріч, 12 вересня, на вулиці Володимира Великого у Львові. Досудовим розслідуванням встановлено, що раніше не раз судимий зловмисник напідпитку, під час раптово конфлікту з приводу відмови повернення йому грошового боргу та мобільного телефону, побив 44-річного чоловіка. Від отриманих тілесних ушкоджень – травми живота та розриву печінки, потерпілий помер на місці пригоди.

Сторона обвинувачення подала до суду клопотання про обрання вказаній особі запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком 60 діб. Однак Франківський районний суд Львівської області клопотання задоволено частково. Правопорушника посадили під варту лише на 5 діб.

Із такою позицією суду не погодилась прокуратура, яка оскаржила таке рішення у апеляційному порядку. Відтак, ухвалою апеляційного суду Львівської області задоволено подану прокурорами скаргу та обрано фігуранту справедливий запобіжний захід – тримання під вартою на 60 діб.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

Як зазначає голова поліцейської комісії Вікторія Балицька, запобіжний захід суддя не міг обрати тиждень. Щоразу він переносив засідання, і підозрюваний, який із своїх 40-ка років 20 провів у в’язниці за важкі злочини (5 судимостей), йшов додому! Один раз, правда, його відвезли в психлікарню, бо він почав косити під божевільного. Але через кілька годин лікарі його відпустили додому. Суддя Кузь обрав запобіжний захід тривалістю 5 днів тому, тому що, на його думку, не достатньо доказів вини підозрюваного. Хоча останній зізнався в злочині і мав мотив - убитий заборгував йому гроші.

Фото Sofia Troshchuk

f0e1bdfa47f0e0feec68ebb059860366.jpg


Прокуратура во Львове добилась справедливого пресечения для предполагаемого убийцы человека, которому суд сначала в качестве меры пресечения избрал лишь 5 дней содержания под стражей. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Органы прокуратуры области, осуществляющих процессуальное руководство в уголовном производстве по подозрению 40-летнего львовянина в совершении умышленного убийства (ч.1 ст.115 УК Украины), отстояли более суровую меру пресечения.

Напомним, происшествие произошло в этом году, 12 сентября, на улице Владимира Великого во Львове. Досудебным расследованием установлено, что ранее неоднократно судимый злоумышленник, будучи навеселе, во время внезапно конфликта по поводу отказа возвращения ему денежного долга и мобильного телефона, избил 44-летнего мужчины. От полученных телесных повреждений - травмы живота и разрыва печени, потерпевший скончался на месте происшествия.

Сторона обвинения подала в суд ходатайство об избрании указанному лицу меры пресечения в виде содержания под стражей сроком 60 суток. Однако Франковский районный суд Львовской области ходатайство удовлетворено частково. Правонарушителя посадили под стражу лишь на 5 суток.

С такой позицией суда не согласилась прокуратура, которая обжаловала решение в апелляционном порядке. Постановлением апелляционного суда Львовской области удовлетворена представленная прокурорами жалоба и избрана фигуранту мера пресечения - содержание под стражей на 60 суток.

В случае доказательства вины подозреваемому грозит до 15 лет лишения свободы

Как отмечает председатель полицейской комиссии Виктория Балицкая, меру пресечения судья не мог выбрать неделю. Каждый раз он переносил заседание, и подозреваемый, который из своих 40 лет 20 провел в тюрьме за тяжелые преступления (5 судимостей), шел домой! Один раз, правда, его отвезли в психбольницу, потому что он начал косить под сумасшедшего. Но через несколько часов врачи его отпустили домой. Судья Кузь избрал меру пресечения продолжительностью 5 дней назад, поскольку, по его мнению, недостаточно доказательств вины подозреваемого. Хотя последний признался в преступлении и был мотив - убит задолжал ему деньги.

Фото Sofia Troshchuk