вдова, поджог, дом, судНа Львівщині засудили вдову, яка навмисно підпалила будинок зятя, аби він йому не дістався. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Подія сталася 14 червня 2018 року близько 09:05. Перебуваючи у житловому будинку, котрий належав її зятю, з метою недопущення спільного проживання у ньому сім'ї зятя та вселеної за рішенням суду його колишньої дружини, переконавшись, що у будинку нікого немає, жінка взяла із господарського приміщення п'ять літрів бензину та розлила його на другому поверсі будинку. Після цього у кімнаті котельні взяла розчинник для фарби, котрий розлила по першому поверсі вищевказаного будинку та речах, підпалила їх за допомогою сірників, а згодом, вийшовши з будинку на вулицю, розбила вікна у цьому будинку з метою швидкого розповсюдження вогню. Внаслідок спричиненої обвинуваченою пожежі житловий будинок, котрий належав її зятю, повністю знищено.

У судовому засіданні обвинувачена вину визнала та повністю підтвердила викладені в обвинувальному акті обставини. На даний час вона зрозуміла значення своїх дій, при обранні їй міри покарання покладається на розсуд суду. Додатково вказала, що не мала на меті заподіяти шкоду життю чи здоров'ю зятя або кого-небуть із членів його сім'ї, як і іншим особам, у тому числі і вселеній за рішенням суду колишній дружині зятя. А перед підпалом будинку особисто переконалася, що у ньому та поруч нікого окрім неї немає.

Сколівський районний суд Львівської області врахував, що потерпілий пробачив обвинуваченій, просив її суворо не карати, зокрема не позбавляти її волі. Тому на засіданні 19 вересня 2018 року ухвалив визнати жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, і призначити їй покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням на рік.


На Львовщине осудили вдову, которая умышленно подожгла дом зятя, чтобы тот ему не достался. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Происшествие случилось 14 июня 2018 около 9:05. Находясь в жилом доме, который принадлежал ее зятю, с целью недопущения совместного проживания в нем семьи зятя и вселенной по решению суда его бывшей жены, убедившись, что в доме никого нет, женщина взяла из хозяйственного помещения пять литров бензина и разлила его на втором этаже дома. После этого в комнате котельной взяла растворитель для краски, который разлила по первому этажу вышеуказанного дома и вещах, подожгла их с помощью спичек, а затем, выйдя из дома на улицу, разбила окна в этом доме с целью быстрого распространения огня. Из-за вызванного обвиняемой пожара жилой дом, который принадлежал ее зятю, полностью уничтожен.

В судебном заседании обвиняемая вину признала и полностью подтвердила изложенные в обвинительном акте обстоятельства. В настоящее время она поняла значение своих действий, при избрании ей меры наказания возлагается на усмотрение суда. Дополнительно указала, что не имела целью причинить вред жизни или здоровью зятя или кого-нибудь из членов его семьи, как и другим лицам, в том числе и вселенной по решению суда бывшей жене зятя. А перед поджогом дома лично убедилась, что в нем и рядом никого кроме нее нет.

Сколевский районный суд Львовской области учел, что потерпевший простил обвиняемую, просил ее строго не наказывать, в частности не лишать ее свободы. Поэтому на заседании 19 сентября 2018 года постановил признать женщину виновной в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 194 УК Украины, и назначить ей наказание в виде лишения свободы сроком на 3 года. Однако освободил от отбывания наказания с испытанием в год.