девочка, убийство, отецНа Львівщині судитимуть дитину, яка вбила власного батька. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуальним керівництвом Дрогобицької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування за фактом скоєння вбивства 35-річного місцевого мешканця, яке трапилось 7 липня цього року у будинку, де потерпілий проживав разом із дружиною та дітьми.

Встановлено, що під час раптового конфлікту, 13-річна дитина завдала власному батькові один удар ножем в шию, внаслідок чого той помер.

За результатами здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні за фактом вчинення малолітньою суспільно небезпечного діяння (яке підпадає під ознаки діяння, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство), слідчим, за погодженням із процесуальним керівником, до суду скеровано клопотання про застосування до неї примусових заходів виховного характеру у вигляді направлення до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до її виправлення на строк 1 рік.

Вік, з якого може наставати кримінальні відповідальність – 14 років.


На Львовщине будут судить девочку, которая убила собственного отца. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Под процессуальным руководством Дрогобычской местной прокуратуры завершено досудебное расследование по факту совершения убийства 35-летнего местного жителя, которое произошло 7 июля этого года в доме, где пострадавший проживал вместе с женой и детьми.

Установлено, что во время внезапного конфликта, 13-летний ребенок нанесла собственному отцу один удар ножом в шею, в результате чего тот скончался.

По результатам осуществления досудебного расследования в указанном уголовном производстве по факту совершения малолетним общественно опасного деяния (которое подпадает под признаки деяния, предусмотренного ч.1 ст.115 УК Украины (умышленное убийство), следователем по согласованию с процессуальным руководителем, в суд направлено ходатайство о применения к ней принудительных мер воспитательного характера в виде направления в специальное учебно-воспитательное учреждение для детей и подростков для ее исправления на срок 1 год.

Возраст, с которого может наступать уголовная ответственность - 14 лет.