дезертир, курсант, академия сухопутных войскУ Львові дезертирував курсант академії сухопутних військ, який уклав військовий контракт. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.      

Як зазначається у матеріалах справи, уродженець Закарпатської області 15 серпня 2016 року уклав контракт про проходження військової служби у Збройних Силах України та був зарахований до списків особового складу Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана П. Сагайдачного на посаду курсанта. 4 квітня 2017 року, не отримавши дозволу командира, близько 15:00 він самовільно залишив місце служби та повернувся 5 травня 2017 року об 11.00. У судовому засіданні курсант вину у вчиненому визнав повністю та показав, що покинув академію у зв'язку із сімейними обставинами.

Франківський районний суд міста Львова визнав винним курсанта у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 407 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на три роки. Проте звільнив від відбування покарання, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення та виконає покладені на нього обов'язки.


Во Львове дезертировал курсант академии сухопутных войск, заключивший военный контракт. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений.

Как отмечается в материалах дела, уроженец Закарпатской области 15 августа 2016 года заключил контракт о прохождении военной службы в Вооруженных Силах Украины и был зачислен в списки личного состава Национальной академии сухопутных войск им. Гетмана П. Сагайдачного на должность курсанта. 4 апреля 2017 года, не получив разрешения командира, около 15:00 он самовольно оставил место службы и вернулся 5 мая 2017-го в 11.00. В судебном заседании курсант вину в содеянном признал полностью и показал, что покинул академию в связи с семейными обстоятельствами.

Франковский районный суд Львова признал виновным курсанта в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.4 ст. 407 УК Украины, и назначил ему наказание в виде лишения свободы сроком на три года. Однако освободил от отбывания наказания, если он в течение одного года испытательного срока не совершит нового уголовного преступления и выполнит возложенные на него обязанности.