Трускавец, школа, сбор средств, родительский комитетУ Трускавці батьки першачків відмовляються робити капремонт класу за власний кошт. Про це повідомляє ИА ZIK.

У Трускавці у ЗОШ №3 виник скандал через те, що батьки відмовилися здавати гроші на капітальний ремонт класу, в якому уже у вересні мають навчатися їхні діти.

Голова батьківського комітету Марія Єващук, котра першого вересня поведе свою доньку Іринку у перший клас, розповіла, що у школі №3 вчителька запросила батьків та пояснила, що клас потребує суттєвого ремонту і потрібно, щоб батьки здали як мінімум по 500 грн за дитину.

"Більшість батьків не згідні із цим. Одні кажуть, що просто не мають грошей, бо і так потрібно книжки і багато чого іншого, а другі – принципово відмовляються, адже вважають, що це не правильно. А клас схожий на стайню. Люстра падають, розетки відвалюються, штукатурка всипається, парти на яких я ще певно навчалася 20 років тому назад. Плюс, у класі навіть грибок з’явився. Тобто стан класу жахливий. Та директорка залишає цей клопіт на вчительку, яка відповідала за клас до того, і на вчительку, яка зараз за нього взялася. Але до чого тут вчителька? Ми ж знаємо, що на школу було виділено достатня кількість грошей державою. У місцевій нашій газеті писалося про п’ять мільйонів гривень на три школи Трускавця. Так де вони? Чому ми, батьки, повинні цим займатися? Звісно, я розумію, що така ситуація зараз по всій країні, однак це нездорова ситуація, коли гроші виділяються, а батьки все рівно мають робити ремонт", – розповіла Марія Єващук.

Завідувач відділу освіти Трускавецької міської ради Орест Лобик, у телефонному коментарі запевнив, що це нормальна ситуація, коли батьки хочуть привести у порядок класи, де навчаються їхні діти, і не розуміє, чому стільки галасу. Він запевнив, що коштів є достатньо, і до 1 вересня цей проблемний клас приведуть у порядок за кошти бюджету міста. А сама ситуація склалася так, бо вчителька, яка працювала до того, пішла, і разом із батьками попереднього класу позабирали те нове, що вони вклали у цей проблемний клас.

Однак батьки мають намір 4 липня о 14:00 штурмувати мерію по цьому питанню заради особистої зустрічі із мером Трускавця.


В Трускавце родители первоклашек отказываются делать капремонт класса за свой счет. Об этом сообщает ИА ZIK.

В Трускавце в СОШ №3 возник скандал из-за того, что родители отказались сдавать деньги на капитальный ремонт класса, в котором уже в сентябре должны учиться их дети.

Председатель родительского комитета Мария Еващук, которая первого сентября поведет свою дочь Иру в первый класс, рассказала, что в школе №3 учительница пригласила родителей и объяснила, что класс требует существенного ремонта и нужно, чтобы родители сдали как минимум по 500 грн. за ребенка.

"Большинство родителей не согласны с этим. Одни говорят, что просто нет денег, потому что и так нужны книги и многое другое, а вторые - принципиально отказываются, считая, что это не правильно. А класс похож на конюшню. Люстры падают, розетки отваливаются, штукатурка осыпается, парты, на которых я еще, наверне, училась 20 лет назад. Плюс, в классе даже грибок появился. То есть состояние класса ужасное. Но директор оставляет эти хлопоты на учительницу, которая отвечала за класс до того, и на учительницу, которая сейчас за него взялась. Но при чем здесь учительница? Мы знаем, что на школу было выделено достаточное количество денег государством. В местной газете писалось о пяти миллионах гривен на три школы Трускавца. Так где они? Почему мы, родители, должны этим заниматься? Конечно, я понимаю, что такая ситуация сейчас по всей стране, однако это нездоровая ситуация, когда деньги выделяются, а родители все равно должны делать ремонт", - рассказала Мария Еващук.

Заведующий отделом образования Трускавецкого городского совета Орест Лобик в телефонном комментарии заверил, что это нормальная ситуация, когда родители хотят привести в порядок классы, где учатся их дети, и не понимает, почему столько шума. Он заверил, что средств достаточно, и до 1 сентября этот проблемный класс приведут в порядок за счет бюджета города. А сама ситуация сложилась, потому что учительница, которая работала до того, ушла, и вместе с родителями предыдущего класса забрала новое, что они вложили в этот класс.

Однаако родители намерены 4 июля в 14:00 штурмовать мэрию по этому вопросу для личной встрече с мэром Трускавца.