Укрсиббанк, воровала деньги вкладчиков, сотрудникКолишній співробітниці банку доведеться повернути майже 4 млн грн., які вона вкрала, працюючи у фінустанові. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Жінка привласнювала кошти протягом 2008 – 2014 років, коли працювала в "УкрСиббанку" начальником відділення №864, який знаходиться на вулиці В. Великого, 51. За попередньою змовою із групою осіб із невстановленими працівниками даного банку вона складала та підписувала завідомо неправдиву заяву на видачу готівки з рахунку вкладників банку від їх імені, на підставі яких отримувала гроші – від  100 до десятків тисяч гривень. Правоохоронці встановили кілька десятків епізодів крадіжок, що в цілому складає суму у 3 млн 667 тис. 120 грн. 43 коп.

Обвинувачена у судовому засіданні свою вину визнала повністю, пояснивши, що дані злочини вчиняла у зв'язку з тяжким матеріальним становищем, тому просила суворо не карати.

Призначаючи покарання, Франківській районний суд врахував її щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, часткове відшкодування шкоди, стан здоров'я (інвалід 3-ї групи), тож на підставі ч.3ст. 72 КК України призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років із позбавленням права обіймати посади, пов'язані із матеріальною відповідальністю, строком два роки та штрафу в розмірі 3400 грн. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням на три роки. Також вона повинна відшкодувати державі витрати на залучення експерта в сумі 14 853,96 грн. та завдану матеріальну шкоду ПАТ "УкрСиббанк" в розмірі 3 млн 667 тис. 120 грн. 43 коп.


Бывшей сотруднице банка придется вернуть почти 4 млн грн., которые она украла, работая в финучреждении. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений.

Женщина присваивала средства в течение 2008 - 2014 годов, когда работала в "УкрСиббанке" начальником отделения №864, который находится на улице В. Великого, 51. По предварительному сговору с группой лиц с неустановленными работниками данного банка она составляла и подписывала заведомо ложное заявление на выдачу наличных со счета вкладчиков банка от их имени, на основании которых получала деньги - от 100 до десятков тысяч гривен. Правоохранители установили несколько десятков эпизодов краж, что в целом составляет сумму в 3 млн 667 тыс. 120 грн. 43 коп.

Обвиняемая в судебном заседании свою вину признала полностью, пояснив, что данные преступления совершала в связи с тяжелым материальным положением, поэтому просила строго не наказывать.

Назначая наказание, Франковской районный суд учел ее искреннее раскаяние и активное способствование раскрытию преступления, частичное возмещение ущерба, состояние здоровья (инвалид 3-й группы), поэтому на основании ч.3ст. 72 УК Украины назначил наказание в виде лишения свободы сроком на 5 лет с лишением права занимать должности, связанные с материальной ответственностью, сроком на два года и штрафа в размере 3400 грн. Однако освободил от отбывания наказания с испытанием на три года. Также она должна возместить государству затраты на привлечение эксперта в сумме 14 853,96 грн. и причиненный материальный ущерб ПАО "УкрСиббанк" в размере 3 млн 667 тыс. 120 грн. 43 коп.