дезертир, Яворовский район, судЯворівський районний суд Львівської області визнав винним у дезертирстві одесита, який був призваний у першу хвилю мобілізації та проходив службу у військовій частині в с. Старичі Яворівського району, але самовільно покинув частину й не повернувся. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

17 березня 2014 року він був призваний Ананьївським РВК Одеської області для проходження військової служби за мобілізацією та був призначений командиром відділення обчислювання у військовій частині, яка знаходиться в с. Старичі Яворівського району. 3 грудня 2014 року курсант залишив військову частину та не повернувся для подальшого проходження військової служби.

В судовому засіданні обвинувачений пояснив, що покинув частину, бо захворіла його дочка.

Суд визнав винним одесита у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.408 КК України, та призначив йому покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування покарання на іспитовий рік.


Яворовский районный суд Львовской области признал виновным в дезертирстве одессита, который был призван в первую волну мобилизации и проходил службу в воинской части в с. Старычи Яворовского района, но самовольно покинул часть и не вернулся. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

17 марта 2014 года он был призван Ананьевским РВК Одесской области для прохождения военной службы по мобилизации и был назначен командиром отделения вычисления в военной части, которая находится в с. Старычи Яворовского района. 3 декабря 2014 года курсант оставил часть и не вернулся для дальнейшего прохождения службы.

В судебном заседании обвиняемый пояснил, что покинул часть, потому что заболела его дочь.

Суд признал виновным одессита в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 1 ст.408 УК Украины, и назначил ему наказание в виде 2 (двух) лет лишения свободы. Однако освободил от отбывания наказания на испытательный год.