За неналежне виконання професійних обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворої, 62-річному анестезіологу-реаніматологу однієї з районних медичних установ Львівщини загрожує покарання – до двох років позбавлення волі.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, в ніч на 28 грудня 2018 року в одній з районних лікарень Львівщини після пологів померла 28-річна місцева мешканка. Також встановлено, що смерть жінки настала внаслідок  неналежного виконання професійних обов’язків  лікарем-анестезіологом-реаніматологом, який допустив недбалість при проведенні анестезії та штучної вентиляції легень, а також не забезпечив необхідного післяопераційного догляду породіллі, яка перебувала  у важкому стані. 

Сьогодні, 27 січня слідчі відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочину, передбаченому ч.1 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті -  до двох років позбавлення волі.