Солдат, штраф, судНа Львівщині суд заарештував солдата за гучну розмову під час навчань прикордонників.

Яворівський райсуд Львівської області заарештував військовослужбовця на дві доби через гучні розмови під час навчань прикордонників.

Інцидент стався вночі неподалік прикордонного пункту "Краковець".

"Приблизно о 00.20 під час служби на спостережній вежі разом з сержантом в порушення покладених на нього обов'язків з охорони державного кордону, солдат не вів належного спостереження за місцевістю, не забезпечив пильного несення прикордонної служби, демаскував себе гучною розмовою, надавши тим самим можливість навчальному порушнику порушити режим державного кордону, пройшовши поблизу прикордонного наряду непомітно", - йдеться в постанові суду.

Такими діями солдатів порушив статут Збройних Сил України та інструкцію прикордонних нарядів.

За порушення правил прикордонної служби хлопця заарештували на дві доби гауптвахти. Крім цього він повинен заплатити судовий збір в розмірі 320 грн., - повідомляє zaxid.net.


На Львовщине суд арестовал солдата за громкий разговор во время учений пограничников.

Яворовский райсуд Львовской области арестовал военнослужащего на двое суток из-за громкого разговора во время учений пограничников.

Инцидент произошел ночью неподалеку от пограничного пункта "Краковец".

"Примерно в 00.20 во время службы на наблюдательном башни вместе с сержантом в нарушение возложенных на него обязанностей по охране государственной границы, солдат не вел надлежащего наблюдения за местностью, не обеспечил пристального несения пограничной службы, демаскировал себя громким разговором, предоставив тем самым возможность учебному нарушителю нарушить режим государственной границы, пройдя вблизи пограничного наряда незаметно", - говорится в постановлении суда.

Такими действиями солдат нарушил устав ВСУ и инструкцию пограничных нарядов.

За нарушение правил пограничной службы парня арестовали на двое суток с содержанием на гауптвахте. Кроме этого он должен заплатить судебный сбор в размере 320 грн., - сообщает zaxid.net.