дорога, Трускавец, провалНа дорозі між Дрогобичем і Трускавцем, де після масштабного обвалу карстових пустот виявили кілька тріщин, продовжується утворення нових тріщин. Про це повідомляє ZAHID.NET

"Нами при обстеженні дороги були виявлені поперечні і повздовжні тріщини та просідання на загальній ділянці близько 500 м. Ширина тріщин становить 2-4 мм. Ми їх позначили і щодня за ними спостерігали. На сьогоднішній день позначені тріщини не збільшилися, але на цій ділянці з'являються нові тріщини", – розповів 20 жовтня під час засідання комісії дорожнього господарства Львівської облради Юрій Яблонський, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Зазначимо, що зараз ділянка дороги між Дрогобичем і Трускавцем, де виявили тріщини, закрита для проїзду вантажівок, які йдуть в об'їзд через Стебник. Натомість легкові автомобілі та рейсові автобуси продовжують їздити через ділянку, на якій з'явились тріщини.

Як зазначив Юрій Яблонський, зараз Служба автодоріг Львівщини шукає варіанти будівництва альтернативної дороги. Основний з варіантів – дорога через Модричі.

"Розглядаємо можливість будівництва нової дороги в об'їзд міста Трускавець. Це буде 3,8 км дороги, дві транспортні розв'язки і один міст через річку довжиною 36 м. Загальна вартість будівництва, за попередніми розрахунками, становитиме 113 млн грн", – уточнив Яблонський.

Нагадаємо, 30 вересня внаслідок нічного землетрусу поблизу Дрогобича та Трускавця на Львівщині утворилося провалля діаметром 300 метрів та глибиною до 50 метрів. За даними ДСНС, епіцентр землетрусу був розташований за 6,2 км га схід від провалля на глибині понад 2 км.


На дороге между Дрогобычем и Трускавцом, где после масштабного обвала карстовых пустот обнаружили несколько трещин, продолжается образование новых трещин. Об этом сообщает ZAHID.NET

"Нами при обследовании дороги были обнаружены поперечные и продольные трещины и просадки на общем участке около 500 м. Ширина трещин составляет 2-4 мм. Мы их обозначили и ежедневно за ними наблюдали. На сегодняшний день обозначенные трещины не увеличились, но на этом участке с появляются новые трещины", - рассказал 20 октября во время заседания комиссии дорожного хозяйства Львовского облсовета Юрий Яблонский, заместитель начальника Службы автомобильных дорог в Львовской области.

Отметим, что сейчас участок дороги между Дрогобычем и Трускавцом, где обнаружили трещины, закрыт для проезда грузовиков, которые идут в объезд через Стебник. Зато легковые автомобили и рейсовые автобусы продолжают ездить через участок, на котором появились трещины.

Как отметил Юрий Яблонский, сейчас Служба автодорог Львовщины ищет варианты строительства альтернативной дороги. Основной из вариантов - дорога через Модричи.

"Рассматриваем возможность строительства новой дороги в объезд города Трускавец. Это будет 3,8 км дороги, две транспортные развязки и один мост через реку длиной 36 м. Общая стоимость строительства, по предварительным расчетам, составит 113 млн грн", - уточнил Яблонский.

Напомним, 30 сентября в результате ночного землетрясения вблизи Дрогобыча и Трускавца на Львовщине образовался провал диаметром 300 метров и глубиной до 50 метров. По данным ГСЧС, эпицентр землетрясения находился в 6,2 км га восток от пропасти на глубине более 2 км.