взятка, профессор, аграрный университет, судПрофесора Львівського аграрного університету оштрафували на 18,7 тис. грн за хабарництво. Іван Добрянський вимагав хабарі за успішний захист дипломних та курсових робіт. Про це повідомляє ZAXID.NET

Завідувача кафедри будівельних конструкцій Львівського національного аграрного університету (ЛНАУ) професора Івана Добрянського, якого у січні затримали на хабарі, оштрафували на 18,7 тис. грн.. із забороною займати посади, пов’язані із організаційно-розпорядчою роботою. Таким чином Добрянський більше не зможе завідувати кафедрою.

Як встановило слідство, Іван Добрянський щонайменше двічі вимагав у своїх студентів хабарі. Зокрема, у грудні 2017 року він отримав від 800 грн. за успішний захист студентом курсової. Пізніше він, будучи членом екзаменаційної комісії, вимагав у студента 500 доларів за успішний захист дипломної роботи. Студент приносив кошти викладачу в кабінет частинами: 5730 грн., 5730 грн. та 3000 грн. Під час передачі останньої частини суми Івана Добрянського затримали правоохоронці.

Тоді поліція повідомила, що підозрює Добрянського у тому, що він отримав від студентів майже 100 тис. грн. хабарів. Однак із судового вироку випливає, що у підсумку викладача звинуватили в отриманні 15,8 тис. грн. хабарів.

Суддя Жовківського райсуду Володимир Мікула оштрафував Добрянського на 15,3 тис. грн. з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням організаційно-розпорядчих обов’язків протягом двох років.

Додамо, що Іван Добрянський подавався на посаду ректора Львівського аграрного університету восени 2017 року, однак набрав лише 8,1% голосів.

 

07eac0fda093077cc065672e25d4616f.jpg 5bbfef35908b80e2d9322577b26c1f44.jpg


Профессора Львовского аграрного университета оштрафовали на 18,7 тыс. грн за взяточничество. Иван Добрянский требовал взятки за успешную защиту дипломных и курсовых работ. Об этом сообщает ZAXID.NET

Заведующего кафедрой строительных конструкций Львовского национального аграрного университета (ЛНАУ) профессора Ивана Добрянского, которого в январе задержали на взятке, оштрафовали на 18,7 тыс. грн. с запретом занимать должности, связанные с организационно-распорядительной работой. Таким образом Добрянский больше не сможет заведовать кафедрой.

Как установило следствие, Иван Добрянский минимум дважды требовал у своих студентов взятки. В частности, в декабре 2017 года он получил от 800 грн. за успешную защиту студентом курсовой. Позже он, будучи членом экзаменационной комиссии, требовал у студента 500 долларов за успешную защиту дипломной работы. Студент приносил средства преподавателю в кабинет частями: 5730 грн., 5730 грн. и 3000 грн. Во время передачи последней части суммы Ивана Добрянского задержали правоохранители.

Тогда полиция сообщила, что подозревает Добрянского в том, что он получил от студентов почти 100 тыс. грн. взяток. Однако из судебного приговора следует, что в итоге преподавателя обвинили в получении 15,8 тыс. грн. взяток.

Судья Жолковского райсуда Владимир Микула оштрафовал Добрянского на 15,3 тыс. грн. с лишением права заниматься деятельностью, связанной с выполнением организационно-распорядительных обязанностей в течение двух лет.

Добавим, что Иван Добрянский подавался на должность ректора Львовского аграрного университета осенью 2017 года, однако набрал лишь 8,1% голосов.