собака, винтовка, судКам'янка-Бузький районний суд Львівської області засудив до штрафу у 850 гривень чоловіка, який з рушниці вбив сусідську німецьку вівчарку. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Подія сталася 4 квітня 2018 року близько 17.00. Обвинувачений, знаходячись на території господарства, із пружинно-поршневої пневматичної гвинтівки "Hatsan Striker Magnum", попередньо прицілившись, здійснив три постріли по собаці породи "Німецька вівчарка" на прізвисько Рей, що належала сусіду. Внаслідок пострілів собака отримала ушкодження органів черевної порожнини та органів ділянки тазу, що спричинило її загибель через 28 годин.

Таким чином, обвинувачений вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 299 КК України, - жорстоке поводження з твариною, що відноситься до хребетних, що вчинене умисно та призвело до загибелі тварини.

8 травня 2018 року між підозрюваним та потерпілим на підставі ст. ст. 468, 469, 471, 473, 476 КПК України було укладено угоду про примирення, за умовами якої підозрюваний повністю визнав свою вину і погодився на призначення покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину в скоєнні інкримінованого йому злочині при обставинах, зазначених в обвинувальному акті, визнав в повному обсязі, щиро покаявся, вказав, що відшкодував потерпілому завдану моральну шкоду в розмірі 10 000 грн. та примирився з ним. Просив затвердити угоду на умовах, які вони визначили з потерпілим, при призначенні покарання врахувати, його каяття, відшкодування шкоди, те що він є інвалідом третьої групи, має на утриманні неповнолітню дитину.

Суд врахував, що встановлені по справі обставини пом'якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, тому з урахуванням особи обвинуваченого, його ставлення до вчиненого злочину та його наслідків, вирішив, що призначення винному навіть мінімального покарання в межах санкції ч. 1 ст. 299 КК України буде явно несправедливим. А тому потрібно призначити покарання нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч. 1 ст. 299 КК України, у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Тож, Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області затвердив угоду про примирення, укладену між підозрюваним та потерпілим, визнав "мисливця" винуватим у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 299 КК України, та призначив йому покарання з застосуванням ст. 69 КК України у виді штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850,00 гривень.


Каменка-Бугский районный суд Львовской области приговорил к штрафу в 850 гривен мужчину, который из ружья убил соседскую немецкую овчарку. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Произошло 4 апреля 2018 около 17.00. Обвиняемый, находясь на территории хозяйства, bp пружинно-поршневой пневматической винтовки "Hatsan Striker Magnum", предварительно прицелившись, произвел три выстрела по собаке породы "Немецкая овчарка" по прозвищу Рей, которая принадлежала соседу. Вследствие выстрелов собака получила повреждения органов брюшной полости и органов участка таза, повлекших гибель через 28 часов.

Таким образом, обвиняемый совершил преступление, предусмотренное ч. 1 ст. 299 УК Украины, - жестокое обращение с животным, относящимся к позвоночным, которое совершенное умышленно и привело к гибели животного.

8 мая 2018 гда между подозреваемым и потерпевшим на основании ст. ст. 468, 469, 471, 473, 476 УПК Украины было заключено соглашение о примирении, по условиям которого подозреваемый полностью признал свою вину и согласился на назначение наказания в виде штрафа в размере 50 необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 850 грн.

Обвиняемый в судебном заседании свою вину в совершении инкриминируемого ему преступлении при обстоятельствах, указанных в обвинительном акте, признал в полном объеме, искренне раскаялся, указал, что возместил потерпевшему причиненный моральный вред в размере 10 000 грн. и примирился с ним. Просил утвердить соглашение на условиях, которые они определили с потерпевшим, при назначении наказания учесть, его раскаяние, возмещение вреда, что он является инвалидом третьей группы, имеет на иждивении несовершеннолетнего ребенка.

Суд учел, что установленные по делу обстоятельства смягчают наказание и существенно снижают степень тяжести совершенного преступления, поэтому с учетом личности обвиняемого, его отношения к совершенному преступлению и его последствий, решил, что назначение виновному даже минимального наказания в пределах санкции ч. 1 ст . 299 УК Украины будет явно несправедливым. Поэтому нужно назначить наказание ниже низшего предела, установленного в санкции ч. 1 ст. 299 УК Украины, в виде штрафа в размере 50 необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 850 грн.

Поэтому, Каменка-Бугский районный суд Львовской области утвердил соглашение о примирении, заключенное между подозреваемым и потерпевшим, признал "охотника" виновным в совершении преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 299 УК Украины, и назначил ему наказание с применением ст. 69 УК Украины в виде штрафа в размере 50 необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 850,00 гривен.