разбойник, курсант, нападениеУ Львові курсант ЛьвДУВС затримав зловмисника, який намагався відібрати у жінки сумочку з грошима - тисячею доларів США та двадцятьма тисячами гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Курсант Львівського державного університету внутрішніх справ 25 березня близько 14.45 на перехресті вулиць Раппопорта та Шолом-Алейхема, почувши крики жінки про допомогу, затримав нападника та передав його поліцейським, які оперативно прибули на місце події.

Як встановили правоохоронці, 19-річний студент одного із львівських вишів, з маскою на обличчі, зненацька напав на 54-річну місцеву мешканку. Погрожуючи ножем, він намагався відібрати у потерпілої сумочку, в якій знаходилися гроші в сумі 1 000 доларів США та 20 000 гривень.

"Це мужній вчинок справжнього чоловіка. Приємно, що майбутній працівник поліції беззастережно став на захист літньої жінки, на захист правопорядку. Його небайдужість, нетерпимість та загострене відчуття справедливості гідні наслідування", – зазначив очільник поліції Львівщини генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

Зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере йому міру запобіжного заходу. За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з конфіскацією майна.


Во Львове курсант ЛьвГУВС задержал злоумышленника, который пытался отобрать у женщины сумочку с деньгами - тысячей долларов США и двадцатью тысячами гривен. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Курсант Львовского государственного университета внутренних дел 25 марта около 14.45 на перекрестке улиц Раппопорта и Шолом-Алейхема, услышав крики женщины о помощи, задержал нападавшего и передал его полицейским, которые оперативно прибыли на место происшествия.

Как установили правоохранители, 19-летний студент одного из львовских вузов, с маской на лице, неожиданно напал на 54-летнюю местную жительницу. Угрожая ножом, он пытался отобрать у потерпевшей сумочку, в которой находились деньги в сумме 1000 долларов США и 20 000 гривен.

"Это мужественный поступок настоящего мужчины. Приятно, что будущий работник полиции безоговорочно встал на защиту пожилой женщины, на защиту правопорядка. Его неравнодушие, нетерпимость и обостренное чувство справедливости достойны подражания", - отметил глава полиции Львовщины Валерий Середа.

Злоумышленник задержан в порядке ст.208 УПК Украины, вскоре суд изберет ему меру пресечения. По факту открыто уголовное производство по ч.2 ст.187 Уголовного кодекса Украины (разбой). Санкция статьи предусматривает наказание в виде лишения свободы на срок от семи до десяти лет с конфискацией имущества.