Тарас Гнида, Железнодорожная райадминистрация, взятка, отель, Кипр, фотоГолова Залізничної РА Тарас Гнида за хабар планував відпочити на Кіпрі у віллі з власним басейном. Про це повідомляє "Наші гроші. Львів". 

Голова Залізничної райадміністрації Тарас Гнида, якого поліція затримала 16 березня цього року, підозрюється в отриманні 105 тис. грн., що були сплачені за його з сім’єю проживання в розкішній віллі на Кіпрі. Про це стало відомо з ухвали Галицького районного суду, яку оприлюднили в реєстрі 22 березня.

Про те, що голова РА отримував хабар не грошима, стало відомо з повідомлення департаменту УЗЕ НПУ.

"Зловмисник зазначив, що вказана суму повинна бути перерахована за надання певних послуг особистого характеру", – сказано в повідомленні. Також в поліції повідомили, що неправомірну вигоду він вимагав та одержував за невтручання у господарську діяльність суб’єктів господарювання, які працюють на території району та за працевлаштування в органи місцевого самоврядування.

З ухвали суду стало відомо, що 105 тис. грн. були сплачені за поїздку Тараса Гниди та його дружини в період з 6 до 13 липня 2018 року в готель Louis Althea Kalamies Luxury Villas (Республіка Кіпр). Крім того, раніше дружина також заплатила 62,4 тис. грн. за той же готель. Суд дозволив поліції тимчасовий доступ до коштів і документів відносно отримання путівки, які є в туристичної компанії, з можливістю їх вилучення.

17 березня суд застосував до голова Залізничної РА Львівської міськради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 141 тис. грн. застави. Того ж дня його відсторонили від посади на два місяці, до 17 травня включно. Його підозрюють за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), якою передбачено покарання у виді 5-10 років позбавлення волі.

За 2017 році Тарас Гнида задекларував понад 280 тис. грн. зарплати, його дружина, яка працює головним бухгалтером в комунальному підприємстві, – ще майже 76 тис. грн. Також готівкою в голови РА було 19,7 тис. дол. та 55 тис. грн.

У власності його дружини Галини Гниди був автомобіль Toyota Camry 2013 р.в., придбаний у тому ж 2013 році за 278 тис. грн. 19 січня цього року вона подала на сайт НАЗК повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, згідно з яким вона продала рухоме майно за 420 тис. грн., втім стала власницею Toyota Camry 2017 року випуску вартістю 762,9 тис. грн.

Тарас Гнида працював директором ЛКП "Тополя-406", начальником відділу житлового господарства Шевченківської РА, головою Франківської РА. У грудні 2017 призначений головою Залізничної РА.

Фото з сайту Booking

Довідка SQ. Готель Louis Althea Kalamies Luxury Villas на пляжі Протарас – це вілли двох типів, на три або чотири спальні (120 або 180 кв. м), з терасами та басейнами. На cервісі Booking можна забронювати вілли  зі сніданками на 6-13 липня цього року за ціною 5-8,8 тис. євро (133-232 тис. грн). У вартість не входять квитки на проїзд/переліт.


Председатель Железнодорожной РА Тарас Гнида за взятку планировал отдохнуть на Кипре в вилле с собственным бассейном. Об этом сообщают "Наши деньги. Львов". 

Председатель Железнодорожной райадминистрации Тарас Гнида, которого полиция задержала 16 марта этого года, подозревается в получении 105 тыс. грн., уплаченных за его с семьей проживания в роскошной вилле на Кипре. Об этом стало известно из постановления Галицкого районного суда, которое обнародовали в реестре 22 марта.

О том, что глава РА получал взятку не деньгами, стало известно из сообщения департамента УЗЭ НПУ.

"Злоумышленник отметил, что указанная сумма должна быть перечислена за предоставление определенных услуг личного характера", - говорится в сообщении. Также в полиции сообщили, что неправомерную выгоду он требовал и получал за невмешательство в хозяйственную деятельность субъектов хозяйствования, которые работают на территории района, и за трудоустройство в органы местного самоуправления.

Из постановления суда стало известно, что 105 тыс. грн. были уплачены за поездку Тараса Гниды и его жены в период с 6 по 13 июля 2018 года в отеле Louis Althea Kalamies Luxury Villas (Республика Кипр). Кроме того, ранее жена также заплатила 62,4 тыс. грн. за тот же отель. Суд разрешил полиции временный доступ к средствам и документов относительно получения путевки, которые имеются в туристической компании, с возможностью их изъятия.

17 марта суд применил к председателю Железнодорожной РА Львовского горсовета меру пресечения в виде содержания под стражей с возможностью внесения 141 тыс. грн. залога. В тот же день его отстранили от должности на два месяца, до 17 мая включительно. Его подозревают по ч. 3 ст. 368 УК (принятия предложения, обещания или получения неправомерной выгоды должностным лицом), предусматривающей наказание в виде 5-10 лет лишения свободы.

За 2017 год Тарас Гнида задекларировал более 280 тыс. грн. зарплаты, его жена, которая работает главным бухгалтером в коммунальном предприятии, - еще почти 76 тыс. грн. Также наличными в головы РА было 19,7 тыс. долл. и 55 тыс. грн.

В собственности его жены Галины Гниды был автомобиль Toyota Camry 2013 г.в., приобретенный в том же 2013 году за 278 тыс. грн. 19 января этого года она подала на сайт НАЗК сообщение о существенных изменениях в имущественном состоянии, согласно которому она продала движимое имущество за 420 тыс. грн., став владелицей Toyota Camry 2017 выпуска стоимостью 762,9 тыс. грн.

Тарас Гнида работал директором ЛКП "Тополь-406", начальником отдела жилищного хозяйства Шевченковского РА, председателем Франковской РА. В декабре 2017-го назначен председателем Железнодорожной РА.

Фото с сайта Booking

Справка SQ. Отель Louis Althea Kalamies Luxury Villas на пляже Протарас - это виллы двух типов, на три или четыре спальни (120 или 180 кв. м), с террасами и бассейнами. На cервисе Booking можно забронировать виллы с завтраками на 6-13 июля этого года по цене 5-8,8 тыс. евро (133-232 тыс. грн). В стоимость не входят билеты на проезд/перелет.