Злочинну схему реалізації підакцизних товарів на території  району викрили оперативники кримінальної поліції, слідчі та співробітники інших служб Стрийського районного управління поліції.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури, 49-річний мешканець району незаконно торгував підакцизними товарами. Під час обшуків, проведених за місцем його проживання, поліцейські виявили та вилучили майже три тисячі блоків сигарет без акцизних  марок, а також 30 літрів спирту в пластикових ємностях. Загальна вартість вилученого становить майже мільйон гривень.

Усе виявлене скеровано на експертне дослідження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України, триває. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Правоохоронці встановлюють джерела постачання та мережу збуту контрафактної тютюнової продукції та алкоголю.