электротранспорт, стоимость, проезд, билетТариф на проїзд у електротранспорті Львова пропонують підняти до 6 грн. Квиток у водія коштуватиме ще дорожче. Про це інформує ZAXID.NET

Як розповів під час засідання виконавчого комітету 25 жовтня заступник директора департаменту ЖКГ Андрій Білий, незабаром на громадське обговорення винесуть пропозицію міського управління транспорту про збільшення тарифу у електротранспорті до 6 грн.

За словами Андрія Білого, необхідність збільшення вартості проїзду у електротранспорті зумовлене підвищенням зарплат працівникам та витратами на обслуговування транспорту. Відтак управління транспорту ЛМР пропонує підвищити тариф до 6 грн. При цьому, за словами Білого, квиток у водія коштуватиме дорожче – 7 грн.

"Ми хочемо трошки піти у сторону електронного квитка і зробити різницю між тарифом на зупинках, кіосках, в електронній формі і тарифом у водія. Тому що водій має бути сконцентрованим на перевезенні, а не рахуванні решти і видачі квитків", – зазначив Андрій Білий.

Тариф на 90-хвилинний квиток з 5,50 грн пропонують підняти до 8 грн, а на місячний абонемент з 160 грн до 200 грн.

Пропозицію про зміну тарифів на проїзд у трамваях та тролейбусах незабаром винесуть на громадські обговорення. Лише після цього управління транспорту зможе підготувати відповідне рішення.

Андрій Білий також розповів, що компанія EasyPay власним коштом розмістить у Львові термінали з продажу квитків.

"Щоб забезпечити можливість купівлі квитків на зупинках, де немає кіосків, вже знайшли компанію, яка буде давати можливість купляти квитки по 6 грн", – пояснив Білий.

Нагадаємо, востаннє вартість проїзду у електротранспорті Львова збільшували у квітні 2018 року — з 3 до 5 грн.


Тариф на проезд в электротранспорте Львова предлагают поднять до 6 грн. Билет у водителя будет стоить еще дороже. Об этом информирует ZAXID.NET

Как рассказал во время заседания исполнительного комитета 25 октября заместитель директора департамента ЖКХ Андрей Белый, вскоре на общественное обсуждение вынесут предложение городского управления транспорта об увеличении тарифа в электротранспорте до 6 грн.

По словам Андрея Белого, необходимость увеличения стоимости проезда в электротранспорте обусловлено повышением зарплат работникам и расходами на обслуживание транспорта. Поэтому управление транспорта ЛГС предлагает повысить тариф до 6 грн. При этом, по словам Белого, билет у водителя будет стоить дороже - 7 грн.

"Мы хотим немножко уйти в сторону электронного билета и сделать разницу между тарифом на остановках, киосках, в электронной форме и тарифом у водителя. Потому что водитель должен быть сконцентрированным на перевозке, а не на подсчете сдачи и выдаче билетов", - отметил Андрей Белый.

Тариф на 90-минутный билет с 5,50 грн предлагают поднять до 8 грн, а на месячный абонемент с 160 грн до 200 грн.

Предложение об изменении тарифов на проезд в трамваях и троллейбусах вскоре вынесут на общественное обсуждение. Лишь после этого управления транспорта сможет подготовить соответствующее решение.

Андрей Белый также рассказал, что компания EasyPay за свой счет разместит во Львове терминалы по продаже билетов.

"Чтобы обеспечить возможность покупки билетов на остановках, где нет киосков, уже нашли компанию, которая будет предоставлять возможность покупать билеты по 6 грн", - пояснил Белый.

Напомним, последний раз стоимость проезда в электротранспорте Львова увеличивали в апреле 2018 - с 3 до 5 грн.