могилы, надругательство28–річного мешканця м. Стебник, який цьогоріч упродовж серпня-вересня вчиняв наругу над могилами на кладовищах в Дрогобичі, Трускавці та Бориславі, затримали місцеві правоохоронці у порядку ст.208 КПК України. За наругу над могилами на Львівщині чоловікові загрожує до 7 років ув’язнення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За цим фактом слідчі Дрогобицького відділу Головного управління Нацполіції у Львівській області здійснюють досудове розслідування, процесуальне керівництво – Дрогобицька місцева прокуратура.

На даний час, підозрюваному повідомлену про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.297 КК України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого), а також обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Тривають слідчі (розшукові) дії, встановлюється причетність зловмисника до вчинення аналогічних злочинів на теренах Львівщини. Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі до 7 років.


28-летнего жителя Стебник, который в этом году в течение августа-сентября совершал надругательства над могилами на кладбищах в Дрогобыче, Трускавце и Бориславе, задержали местные правоохранители в порядке ст.208 УПК Украины. За надругательство над могилами на Львовщине мужчине грозит до 7 лет тюрьмы. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

По данному факту следователи Дрогобычского отдела Главного управления Нацполиции во Львовской области осуществляют досудебное расследование, процессуальное руководство - Дрогобычский местная прокуратура.

В настоящее время, подозреваемому сообщили о подозрении в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.3 ст.297 УК Украины (надругательство над могилой, другим местом захоронения или над телом умершего), а также избрана мера пресечения в виде круглосуточного домашнего ареста. Продолжаются следственные (розыскные) действия, устанавливается причастность злоумышленника к совершению аналогичных преступлений на территории Львовщины. Санкция указанной статьи предусматривает наказание в виде ограничения свободы на срок до 5 лет или лишение свободы до 7 лет.