Як повідомили у департаменті містобудування, відповідно до рішення виконавчого комітету, у Львові примусово демонтували 5 тимчасових споруд із 17-ти, які не мали відповідних дозвільних документів, решту кіосків власники забрали добровільно. Рішення щодо знесення ще двох павільйонів розглядатимуть цієї п’ятниці на засіданні виконавчого комітету.

 

«У роботі також ще 10 тимчасових споруд, уже готуємо рішення на їхній демонтаж. Наразі найбільше рішень про демонтаж тимчасових споруд без дозволів і документів ухвалили щодо павільйонів у Галицькому і Франківському районах. Цікаво, що більшість власників споруд, щодо яких ухвалили рішення про демонтаж, розуміють принципову позицію міської ради і забирають їх самі. Таким чином економлять час, сили, нерви і нам, і собі», — зазначила заступниця директора департаменту містобудування Наталія Алєксєєва.

Нагадаємо, у Львові діяльність тимчасових споруд регулює ухвала «Про здійснення підприємницької діяльності у тимчасових спорудах на території міста Львова». Відповідно до неї, усі тимчасові споруди, які не внесено у комплексу схему і не мають відповідних дозвільних документів, підлягають демонтажу. Загалом таких у місті близько 300.