Власник ресторану "Червона рута" у Сихові, у якому 9 червня отруїлися понад 60 чоловік, сплатить штраф у розмірі 25 038 грн. Відповідне рішення виніс суду, розповіла начальниця відділу організації розслідування спалахів Держпродспоживслужби у Львівській області Олена Улашина, пише Tvoemisto.tv.

"За статтею 325 ККУ – порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням – Сихівський відділ поліції веде кримінальне провадження. Повідомлення про закриття ми ще не отримували. ФОП написав нам лист, що він розірвав угоду з орендодавцем і не буде надавати послуги громадського харчування", – каже Улашина.

Тепер Держпродспоживслужба готує листа орендодавцю про те, що він не може займатись наданням послуг громадського харчування чи здавати приміщення в оренду для цього у такому стані, як воно є зараз. Відновити діяльність можна буде тільки після усунення всіх недоліків, що виявили під час перевірки.

За словами Улашиної, ресторан не мав документів на продукти, що на момент отруєння були на кухні, працівники не мали медичних книжок, не було і технологічних карт та документів про гігієнічне навчання.

"На підприємстві відсутній цех первинної обробки овочів – тобто брудні овочі обробляли у мильних ваннах гарячого цеху. Відсутній окремий виробничий цех для обробки риби, не було ємності для миття і дезінфекції яєць. У всіх цехах відсутні рукомийники. В холодному цеху на одному робочому столі кухарі готували десерти і нарізали сире м’ясо, а також – робили салати. При високій температурі повітря готувались страви, приготування яких у цей період року заборонене: наприклад, заливний язик. Був порушений і температурний режим – працівники не знали, як користуватись приладом для контролю температури всередині м’ясних і рибних страв", – розповідає Улашина.


Владелец ресторана "Червона рута" в Сихове, в котором 9 июня отравились более 60 человек, заплатит штраф в размере 25 038 грн. Соответствующее решение вынес суд, рассказала начальница отдела организации расследования вспышек Госпродпотребслужбы во Львовской области Елена Улашина, пишет Tvoemisto.tv.

"По статье 325 УК - нарушение санитарных правил и норм по предотвращению инфекционных заболеваний и массовых отравлений - Сиховский отдел полиции ведет уголовное производство. Сообщение о закрытии мы еще не получали. ФЛП написал нам письмо, он разорвал соглашение с арендодателем и не будет предоставлять услуги общественного питания", - говорит Улашина.

Теперь Госпродпотребслужба готовит письмо арендодателю о том, что он не может заниматься предоставлением услуг общественного питания или сдавать помещения в аренду для этого в таком состоянии, как оно есть сейчас. Возобновить деятельность можно будет только после устранения всех недостатков, обнаружили во время проверки.

По словам Улашиной, ресторан не имел документов на продукты,  работники не имели медицинских книжек, не было и технологических карт и документов о гигиеническом обучении.