В міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги розпочинають ІФА-тестування на визначення антитіл до COVID-19 (імуноферментний аналіз). Поки тестуватимуть лікарів цього медзакладу. Про це розповів мер міста Андрій Садовий в ранковому ефірі радіо «Люкс FM».

 

«Львів'яни чекають, коли згине вірус і закінчиться карантин. Так поки не є, але маємо надію, бо за вчора маємо 27 позитивних ПЛР-тестів, з них 12 по Львову. Але це, враховуючи, що лабораторії працювали не на повну потужність, бо вихідні. Є 37 летальних випадків, і ми аналізуємо кожен випадок. Як правило, летальний випадок в людей, які мали серйозні супутні захворювання, хронічні захворювання, і це, як правило, люди старшого віку. Це сумно, трагічно, але поки що людство нічого тут не придумало", — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Відтак, мер розповів, що в лікарні швидкої допомоги розпочинають ІФА-тестування на визначення антитіл до COVID-19.

«Ми почали новий вид тестування — тестування на антитіла. Починаємо це в нашій лікарні швидкої допомоги з лікарів. Це тестування можуть робити всі лабораторії міста Львова, і це дасть можливість зрозуміти, чи є антитіла, наскільки є опірність організму до цієї бацили. І навіть можемо зрозуміти, чи вже колись перехворіли COVID-19 і навіть цього не знаєте. Фактично, робимо те, що у світі вже почали робити, і ми першими у Львові йдемо цією дорогою», — розповів мер Львова Андрій Садовий.