«Гостей нашого міста» - мешканців Сумської області віком 18, 37 років та двох 22-річних, викрили оперативники управління карного розшуку спільно зі своєми колегами – оперативниками управління кримінального аналізу та слідчими відділу розслідування злочинів загальної кримінальної спрямованості поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, зловмисники діяли за відпрацьованою схемою та мали розподілені ролі. Вони підбирали жертв - пасажирів, на автовокзалі, входили до них у довіру та під різними приводами пропонували розпити спиртне. «Обмивали» зустріч земляків, народження дитини та інші вигадані урочисті події. Під час розпивання один із зловмисників додавав у алкогольний напій (переважно, коньяк) «товариша по чарці», сильнодіючу речовину, яка вводила того у безпорадний стан, після чого чоловіка відвозили за межі Львова, відбирали гроші, усе цінне майно та залишали на узбіччі. В одного з потерпілих відібрали навіть машинку для стрижки волосся.

Зловмисники підбирали своїх жертв з числа осіб, котрі повертались з заробітків, отже, могли мати з собою значні суми коштів. Також у потірпілих відбирали мобільні телефони та інші гаджети, одяг, годинники та документи. 

24 березня двох учасників групи затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час вчинення чергового злочину. До затримання залучались бійці батальйону поліції спеціального призначення поліції Львівщини.

Поліцейські встановили причетність «гостей нашого міста» до вчинення чотирьох таких злочинів, жертвами яких стали мешканці Одеси, Херсонської та Львівської областей. 

Усім зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна. Невдовзі суд обере підозрюваним запобіжні заходи.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють причетність зловмисників до інших кримінальних правопорушень, вчинених також на території інших областей України.