лицей, Самбор, подделка, топливоСуд амністував заступника директора ліцею на Львівщині, якого звинувачували у службовому підробленні при закупівлі палива для приміщень лицею. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно із працівниками Самбірської місцевої прокуратури викрили схему розтрати бюджетних коштів, призначених на закупівлю палива для обігріву приміщень навчального закладу. Як встановили правоохоронці,  57 - річний освітянин у листопаді -  грудні 2015 року уклав з місцевим підприємцем договір купівлі-продажу, відповідно до якого  підприємець повинен був поставити 326 тон вугілля, брикетів, котунів та інших видів твердого палива.

У подальшому посадовець підписав і завірив печаткою документи про те, що поставки палива були здійснені у повному обсязі, за що було сплачено 544 тисяч гривень. Проте до навчального закладу паливо так і не надійшло.

Районний суд визнав посадовця винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді  позбавлення волі строком на три роки з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади, строком на три  роки зі сплатою штрафу в дохід держави в розмірі 5100 грн. Ураховуючи те, що на даний час заборгованість перед ліцеєм повністю погашена та зважаючи на інші пом’якшувальні обставини, суд застосував вимоги  Закону України "Про амністію у 2016 році".


Суд амнистировал заместителя директора лицея на Львовщине, которого обвиняли в служебном подлоге при закупке топлива для помещений лицея. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Работники Управления защиты экономики во Львовской области совместно с работниками Самборской местной прокуратуры разоблачили схему растраты бюджетных средств, предназначенных на закупку топлива для обогрева помещений учебного заведения. Как установили правоохранители, 57 - летний педагог в ноябре-декабре 2015 года заключил с местным предпринимателем договор купли-продажи, согласно которому предприниматель должен был поставить 326 тонн угля, брикетов, окатышей и других видов твердого топлива.

В дальнейшем чиновник подписал и заверил печатью документы о том, что поставки топлива были осуществлены в полном объеме, за что было уплачено 544 тысяч гривен. Однако в учебное заведение топливо так и не поступило.

Районный суд признал чиновника виновным в совершении уголовного преступления и назначил ему наказание в виде лишения свободы сроком на три года с лишением права занимать организационно-распорядительные и административно-хозяйственные должности сроком на три года с уплатой штрафа в доход государства в размере 5100 грн. Учитывая то, что в настоящее время задолженность перед лицеем полностью погашена и учитывая другие смягчающие обстоятельства, суд применил требования Закона Украины "Об амнистии в 2016 году".