алименты, суд, приговорШевченківський районний суд м. Львова виніс вирок щодо львів'янина який ухилявся від сплати аліментів та заборгував колишній дружині більше 20 тисяч гривень на дочку. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно рішення Сихівського районного суду Львова львів'янин зобовязаний був сплачувати аліменти в користь дружини на утримання дитини у сумі 1/3 частини всіх видів заробітку щомісячно, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Проте з 2016 року  він допустив заборгованість зі сплати аліментів на загальну суму 22793,72 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю та дав показання, що з дня ухвалення рішення суду він, будучи на роботі, сплачував аліменти, а в подальшому після звільнення з роботи припинив виплату. На тепер він офіційно ніде не працює, обіцяє погасити заборгованість.

Суд ухвалив визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.164 КК України, та призначити обвинуваченому покарання у виді 100 годин громадських робіт.


Шевченковский районный суд Львова вынес приговор львовянинау, который уклонялся от уплаты алиментов и задолжал бывшей жене больше 20000 гривен на дочь. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений.

Согласно решению Сиховского районного суда Львова львовянин обязан был выплачивать алименты в пользу жены на содержание ребенка в сумме 1/3 части всех видов заработка ежемесячно, но не менее 30% прожиточного минимума для ребенка соответствующего возраста. Однако с 2016 года он допустил задолженность по уплате алиментов на общую сумму 22793,72 гривен.

В судебном заседании обвиняемый свою виновность в совершении уголовного преступления признал полностью и дал показания, что со дня принятия решения суда он, будучи на работе, платил алименты, а в дальнейшем после увольнения прекратил выплату. На теперь он официально нигде не работает, обещает погасить задолженность.

Суд постановил признать виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.164 УК Украины, и назначить обвиняемому наказание в виде 100 часов общественных работ.