затопление, районыСтаном на 23 травня на Львівщині затоплено близько 200 га території у Жовківському, Сокальському, у Жидачівському та Миколаївському районах. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Близько 13:00 22 травня надійшла інформація від Жидачівського управління водного господарства про те, що в результаті інтенсивних опадів та різких підйомів рівнів води в річках з виходом на заплаву зафіксовано затоплення в 4 населених пунктах Жидачівського району, а саме:

  • водами р. Бережниця (права притока р. Дністер) поблизу с. Млиниська Жидачівського району підтоплені 8 га с/г угідь;
  • водами р. Боберка (ліва притока р. Луг – р. Дністер) поблизу с. Городище, с. Чорний Острів Жидачівського району підтоплені 10 га с/г угідь;
  • за рахунок місцевого стоку підтоплені 10 га с/г угідь поблизу с. Зарічне.

Внаслідок сильних дощів та підняття грунтових вод місцевим стоком підтоплені 120 га с/г угідь біля с. Колодруби Миколаївського району. Для відкачки цих вод в періодичному режимі працює насосна станція в с. Колодруби Миколаївського району.

Також близько 17:00 21 травня надійшла інформація від Жовківського управління водного господарства про те, що в результаті інтенсивних опадів та різких підйомів рівнів води в річках зафіксовано затоплення в 4 населених пунктах Жовківського району, а саме:

  • водами р. Баланда (права притока р. Свиня – р. Рата – р. Західний Буг) в с. Воля Висоцька Жовківського району підтоплені 15 га с/г угідь;
  • водами р. Дерев´янки (ліва притока р. Свиня – р. Рата – р. Західний Буг) в с. Пили Жовківського району підтоплені 15 га сінокосів.
  • водами р. Біла (права притока р. Рата – р. Західний Буг) в с. Добросин та х. Бесіди підтоплені 3 га сінокосів.

Окрім того, 23 травня надійшла інформація від Сокальського управління водного господарства про те, що в результаті інтенсивних опадів та підйомів рівнів води в річках зафіксовано затоплення в 2 населених пунктах Сокальського району, а саме:

  • водами р. Рата (р. Рата – р. Західний Буг) в м. Великі Мости Сокальського району підтоплені 6 присадибних ділянок та 1 підвальне приміщення та 20 м вулиці.
  • водами р. Рата (р. Рата – р. Західний Буг) в с. Волиця Сокальського району підтоплені 2 присадибні ділянки.

Для оцінки ситуації, що склалась, на місце події виїхала комісія в складі начальника Сокальського УВГ, сільського голови та представників ДСНС України у Львівській області.


По состоянию на 23 мая на Львовщине затоплено около 200 га территории в Жовковском, Сокальском, в Жидачевском и Николаевском районах. Об этом сообщает Департамент по вопросам гражданской защиты Львовской ОГА.

Около 13:00 22 мая поступила информация от Жидачевского управления водного хозяйства о том, что в результате интенсивных осадков и резких подъемов уровней воды в реках с выходом на пойму зафиксировано затопление в 4 населенных пунктах Жидачевского района, а именно:

  • водами р. Бережниця (правый приток р. Днестр) вблизи с. Млынская Жидачевского района подтоплены 8 га с/х угодий;
  • водами р. Боберка (левый приток р. Луг - р. Днестр) вблизи с. Городище, с. Черный Остров Жидачевского района подтоплены 10 га с/х угодий;
  • за счет местного стока подтоплены 10 га с/х угодий вблизи с. Заречное.

В результате сильных дождей и поднятия грунтовых вод местным стоком подтоплены 120 га с/х угодий у с. Колодрубы Николаевского района. Для откачки этих вод в периодическом режиме работает насосная станция в с. Колодрубы Николаевского района.

Также около 17:00 21 мая пришла информация от Жовковского управления водного хозяйства о том, что в результате интенсивных осадков и резких подъемов уровней воды в реках зафиксировано затопления в 4 населенных пунктах Жовковского района, а именно:

  • водами р. Баланда (правый приток р. Свинья - р. Рата - р. Западный Буг) в с. Воля-Высоцкая Жовковского района подтоплены 15 га с/х угодий;
  • водами р. Деревянки (левый приток р. Свинья - р. Рата - р. Западный Буг) в с. Пилы Жовковского района подтоплены 15 га сенокосов.
  • водами р. Белая (правый приток р. Рата - р. Западный Буг) в с. Добросин и х. Беседы подтоплены 3 га сенокосов.

Кроме того, 23 мая поступила информация от Сокальского управления водного хозяйства о том, что в результате интенсивных осадков и подъема уровня воды в реках зафиксировано затопление в 2 населенных пунктах Сокальского района, а именно:

  • водами р. Рата (р. Рата - р. Западный Буг) в г. Великие Мосты Сокальского района подтоплены 6 приусадебных участков, 1 подвальное помещение и 20 м улице.
  • водами р. Рата (р. Рата - р. Западный Буг) в с. Волица Сокальского района подтоплены 2 приусадебных участка.

Для оценки сложившейся ситуации на место происшествия выехала комиссия в составе начальника Сокальского УВГ, сельского головы и представителей ГСЧС Украины во Львовской области.