убийство, таксист, Киев, ЛьвовГолова Національної поліції України Сергій Князєв на своїй сторінці у Facebook розповів подробиці резонансного вбивства таксиста під Києвом та затримання підозрюваних у ньому. 

“У Львові 31-річний таксист прийняв замовлення, але з рейсу так і не повернувся. Замовники таксі, мешканці Київської області, ще 20 квітня оселилися в одному з готелів Львова. А в суботу, 22 квітня, близько обіду вирішили чкурнути зі Львова додому на таксі. На під'їзді до Києва, у селі Софіївська Борщагівка, чоловіки пограбували та вбили таксиста. Забрані від убитого речі здали у ломбард, після чого пішли розважатися”, - розповів очільник Нацполіції.

Ввечері бездиханне тіло чоловіка із ножовим пораненням в груди виявили перехожі. Оперативники Київської області встановили особу загиблого чоловіка та почали розслідування. Зв'язавшись із львівськими колегами, правоохоронці вийшли на слід бандитів.

“Як з'ясувалося, тієї ж ночі "гоп-стоп" компанія викликала у Києві таксі і попрямувала назад до Львова. Таксисту пообіцяли 4 тисячі гривень, але розраховуватися не поспішали. "Клієнти" обіцяли, що гроші от-от мають скинуть на картку. Довірливий таксист віддав чоловікам свій мобільний, щоб закласти в ломбард і заправитись. Бідолашний не знав, що його львівський колега так і не дочекався грошей на картку, - говорить голова НП, та зазначає: - Злагодженими діями оперативники Львівщини та Київщини запобігли можливому повторенню попереднього сценарію і при в'їзді до Львова поліцейські присікли "бандитське турне". Затримано трьох жителів Київської області (34, 36 і 39-років)“.

"Особи зловмисників встановлені – ними виявились мешканці Київської області, брати, віком 34 та 39 років, раніше судимі за вчинення розбійних нападів, наркозалежні. Перед тим як вирушити до Львова, вони здали телефон та інші речі вбитого таксиста у ломбард", – повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа.

Сергій Князєв представив відео-розповідь про поїздку київського таксиста.


Председатель Национальной полиции Украины Сергей Князев на своей странице в Facebook рассказал подробности резонансного убийства таксиста под Киевом и задержания подозреваемых в нем. 

"Во Львове 31-летний таксист принял заказ, но из рейса так и не вернулся. Заказчики такси, жители Киевской области, еще 20 апреля поселились в одном из отелей Львова. А в субботу, 22 апреля, около полудня решили рвануть из Львова домой на такси. На подъезде к Киеву, в селе Софиевская Борщаговка, мужчины ограбили и убили таксиста. Отобранные у убитого вещи сдали в ломбард, после чего пошли развлекаться", - рассказал глава Нацполиции.

Вечером бездыханное тело мужчины с ножевым ранением в грудь обнаружили прохожие. Оперативники Киевской области установили личность погибшего и начали расследование. Связавшись с львовскими коллегами, правоохранители вышли на след бандитов.

"Как выяснилось, той же ночью "гоп-стоп" компания вызвала в Киеве такси и направилась обратно во Львов. Таксисту пообещали 4000 гривен, но рассчитываться не спешили. Клиенты обещали, что деньги вот-вот должны скинуть на карту. Доверчивый таксист отдал мужчинам свой мобильный, чтобы заложить в ломбард и заправиться. Несчастный не знал, что его львовский коллега так и не дождался денег на карточку, - говорит председатель НП, и отмечает: - слаженными действиями оперативники Львовской и Киевской предотвратили возможное повторение предыдущего сценария и при въезде во Львов полицейские пресекли "бандитское турне". Задержаны трое жителей Киевской области (34, 36 и 39-лет)".

"Личности злоумышленников установлены - ими оказались жители Киевской области, братья в возрасте 34 и 39 лет, ранее судимые за совершение разбойных нападений, наркозависимые. Перед тем как отправиться во Львов, они сдали телефон и другие вещи убитого таксиста в ломбард", - сообщил начальник Главного управления Национальной полиции во Львовской области Валерий Середа.

Сергей Князев представил видео-рассказ о поездке киевского таксиста.