амбулатория, кража, медикУ Пустомитівському районі зловмисники викрали ноутбук, медичне обладнання та особисті речі медиків. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

У Пустомитівське відділення поліції 23 березня із заявою про крадіжку звернувся лікар амбулаторії загальної практики сімейної медицини одного з сіл району. Чоловік повідомив, що вночі з приміщення амбулаторії було викрадено ноутбук, медичне обладнання та особисті речі працівників. Загальна сума збитків, за словами заявника, становить сорок тисяч гривень.

Ще до того як лікар повідомив про крадіжку, зловмисників затримали начальник Пустомитівського відділення поліції Роман Білик та начальник сектору карного розшуку Пустомитівського відділення поліції Юрій Підгайний.

“Дорогою на роботу, близько восьмої ранку, ми з начальником сектору карного розшуку помітили на узбіччі двох чоловіків, котрі мали з собою великі пакунки та поводились підозріло. Коли ми підійшли до них, чоловіки помітно нервували, а на запитання – що у них в пакунках, відповіли, що не знають, бо нібито знайшли їх в кущах. Документів вони не мали, тому ми вирішили доставити їх у відділення поліції для встановлення осіб, а коли приїхали, з заявою про крадіжку вже звернувся лікар амбулаторії”, - розповів Роман Білик.

У пакунках, які мали з собою чоловіки, правоохоронці виявили викрадене обладнання та особисті речі, про крадіжку яких повідомив заявник. Особи зловмисників встановлені – ними виявились двоє львів’ян віком 30 та 36 років. Вони проникли у приміщення, пошкодивши вхідні двері.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до шести років.


В Пустомытовском районе злоумышленники похитили ноутбук, медицинское оборудование и личные вещи медиков. Об этом сообщает пресс-служба Главного управления Национальной полиции во Львовской области.

В Пустомытовское отделение полиции 23 марта с заявлением о краже обратился врач амбулатории общей практики семейной медицины одного из сел района. Мужчина сообщил, что ночью из помещения амбулатории были похищены ноутбук, медицинское оборудование и личные вещи работников. Общая сумма ущерба, по словам заявителя, составляет сорок тысяч гривен.

Еще до того как врач сообщил о краже, злоумышленников задержали начальник Пустомытовского отделения полиции Роман Билык и начальник сектора уголовного розыска Пустомытовского отделения полиции Юрий Подгайный.

"По дороге на работу, около восьми утра, мы с начальником сектора уголовного розыска заметили на обочине двух мужчин с большими сумками, которые вели себя подозрительно. Когда мы подошли к ним, мужчины заметно нервничали, а на вопрос - что у них в пакетах, ответили, что не знают, потому что якобы нашли их в кустах. Документов они не имели, поэтому мы решили доставить их в отделение полиции для установления личности, а когда приехали, с заявлением о краже уже обратился врач амбулатории ", - рассказал Роман Билык.

В пакетах, которые были у мужчин, правоохранители обнаружили похищенное оборудование и личные вещи, о краже которых сообщил заявитель. Личности злоумышленников установлены - ими оказались двое львовян в возрасте 30 и 36 лет. Они проникли в помещение, повредив входную дверь.

По этому факту возбуждено уголовное производство по ч.3 ст.185 (кража) УК Украины. Санкция статьи предусматривает наказание - лишение свободы на срок от трех до шести лет.