озеро, парк культуры, проектЗ’явились перші візуалізації відновленого озера біля парку культури. Про це повідомляє ZAXID.NET

У п’ятницю, 24 березня, у Львові презентують напрацювання щодо створення ставу на вул. Вітовського, що поруч із парком культури. Як розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, архітектори та урбаністи протягом року досліджували можливість відродження Пелчинського ставу, що був на цьому місці у ХІХ ст.

У червні 2016 року анонсована ідея відродження Пелчинського ставу виникала багато критики щодо транспортного сполучення, зокрема, розташування трамвайної колії, яке архітектори планують змінити.

“Вулиця Вітовського колись мала цей вигин, він відображений у підпірній стіні пагорба цитадельної гори. Це її рідна крива, ми її не робимо штучно. Більше того площа, яка відрізана колією, зараз є мертвою, її ніхто не використовує. Ми показуємо альтернативу, як розширити Парк культури і повернути те, що там колись було, щоб люди не їхали на Миколаївський кар’єр, щоб побути біля води, а проводили час там”, - пояснює Чаплінський.

За його словами, дорогу на вулиці Вітовського не будуть звужувати і не змінюватимуть її пропускну здатність. Юліан Чаплінський наголошує, що це не є затверджений проект, а лише напрацювання того, як це може виглядати.


Появились первые визуализации восстановленного озера возле парка культуры. Об этом сообщает ZAXID.NET.

В пятницу, 24 марта, во Львове презентуют наработки по созданию пруда на ул. Витовского, рядом с парком культуры. Как рассказал главный архитектор Львова Юлиан Чаплинский, архитекторы и урбанисты в течение года исследовали возможность возрождения Пелчинского пруда, который был на этом месте в XIX в.

В июне 2016 года, когда была анонсирована идея возрождения Пелчинского пруда, возникло много критики относительно транспортного сообщения, в частности, по поводу трамвайных путей, расположение которых архитекторы планируют изменить.

"Улица Витовского когда-то имела этот изгиб, он отражен в подпорной стене холма Цитадельной горы. Это ее родная кривая, мы ее не делаем искусственно. Более того площадь, отрезанная путями, сейчас мертва, ее никто не использует. Мы показываем альтернативу, как расширить Парк культуры и вернуть то, что там когда-то было, чтобы люди не уезжали на Николаевский карьер, а проводили время здесь", - объясняет Чаплинский.

По его словам, дорогу на улице Витовского не будут сужать или менять ее пропускную способность. Юлиан Чаплинский отмечает, что это не утвержденный проект, а только наработки того, как это может выглядеть.