З огляду на складні погодні умови, цієї ночі комунальні служби продовжать працювати в посиленому режимі. Як повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, внаслідок поривів сильного вітру, який сягав 22 м/с, було повалено 7 дерев. Повалені дерева оперативно розкрижували, проїзди розчистили. Натомість пошкоджень дахів за ніч не зафіксовано.

«Орієнтовно о 23.50 год вчора вночі розпочався сильний вітер. За інформацією Гідрометцентру, пориви вітру о 03.00 год сягали 22 м/с. У результаті, було повалено 7 дерев — на вул. Коцюбинського, 25, вул. Героїв УПА, 80, вул. Петлюри, 2, вул. Клепарівська, вул. Тернопільська, 6а, 10, також одна гілка впала на машину. Натомість дахам будинків шкоди не завдано. Щодо трамвайної електромережі, то на вул. Стуса гілка впала на мережу. Та протягом 15 хв її забрали й відновили рух трамваїв. Також було зафіксовано просідання трамвайної контактної мереж на вул. С. Бандери. Цю несправність також оперативно усунули й відновили рух трамваїв. Окрім того, були виявлені аварії на загальноміській мережі освітлення. Так, уночі працювали дві аварійні бригади ЛКП «Львівсвітло», які їздили й усували недоліки. На ранок залишалося 6 аварійних ситуацій, а станом на зараз є іще 3 пориви на електромережах, над ліквідацією яких працюють. Отож, упродовж ночі працювали аварійні бригади ЛКП «Львівелектротранс» і «Львівсвітло» та аварійні бригади комунальних служб, які оперативно забирали повалені дерева. Станом на зараз, залишається забрати дерево на вул. Коцюбинського, 25. Відзначу, що внаслідок падіння дерев було пошкоджено три автомобілі. У межах чинного законодавства, ці ситуації будуть пропрацьовані. Треба з’ясувати, на чиїй території були дерева, хто є балансоутримувачем. Деякі дерева були вирвані з корінням. До прикладу, дерева на вул. Тернопільській були обстежені 24 січня. І дерево, яке впало, згідно з актом обстеження, складеним спільно з управлінням екології, не було визначено як аварійне", — розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, у посиленому режимі працюватимуть усі комунальні служби і цієї ночі.

«Ми були готові до минулої ночі, адже мали інформацію про погіршення погодних умов. Були сформовані бригади, які працювали в режимі готовності до ліквідації наслідків сильного вітру. Відповідно, на ранок, коли прокинулися люди, якогось перекриття вулиць чи значних пошкоджень вже не було. Аналогічний режим роботи буде і цієї ночі, адже синоптики попереджають, що сильний вітер збережеться. Тому сьогодні зранку у нас була загальна нарада з керівниками усіх комунальних служб, де ми проговорили про наслідки негоди минулої ночі і спланували режим роботи вже на цю ніч", — додала Ірина Маруняк.