ботулизм, паштетУ Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню з підозрою на ботулізм госпіталізували чоловіка, який покуштував курячого паштету польського виробництва. Про це повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

До Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поступило повідомлення про госпіталізацію до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні 22.10.2019 року пацієнта з підозрою на ботулізм.

З епіданамнезу відомо, що 12.10.2019 вживав консервований курячий паштет польського виробництва, придбаний у магазині м. Золочів, навпроти КПП військової частини. Скарги пацієнта на сухість у роті, порушення зору (диплопія), порушення ковтання (дисфагія), порушення мови (дизартрія), порушення ходи через виражену м’язеву слабість.

На даний час стан важкий, перебуває у відділенні інтенсивної терапії.


Во Львовскую областную инфекционную клиническую больницу с подозрением на ботулизм госпитализировали мужчину, который попробовал куриного паштета польского производства. Об этом сообщает пресс-служба Департамента здравоохранения Львовской ОГА.

В Львовский областной центра экстренной медицинской помощи и медицины катастроф поступило сообщение о госпитализации в Львовскую областную инфекционную клиническую больницу 22.10.2019 года пациента с подозрением на ботулизм.

Из эпиданамнеза известно, что 12.10.2019 употреблял консервированный куриный паштет польского производства, приобретенный в магазине г. Золочев, напротив КПП воинской части. Жалобы пациента на сухость во рту, нарушение зрения (диплопия), нарушение глотания (дисфагия), нарушения речи (дизартрия), нарушение походки из-за выраженной мышечной слабости.

В настоящее время состояние тяжелое, находится в отделении интенсивной терапии.