аэропорт, туман, самолетСьогодні вранці через сильний туман у Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького не змогли приземлитися літаки авіакомпаній Wizz Air та Ryanair. Про це повідомляють у прес-службі аеропорту.

Wizz Air летів до Львова з Вільнюса та сів у румунському аеропорту Клуж. Рейс авіакомпанії Ryanair зі Модліна очікував покращення метеоумов у "зоні очікування" та вже сів у аеропорту Львова.

"Сьогодні, у зв’язку із несприятливими метеоумовами (туман, фактична видимість коливалась від 50 до 100 метрів при допустимій для посадки повітряного судна 350 м., згідно характеристик ІІ САТ ILS System), рейс авіакомпанії Wizz Air з Вільнюса, після перебування у зоні очікування, прийняв рішення піти на запасний у румунський аеропорт Клуж. Після покращення погодних умов повернувся до Львова об 11:06 годині. Рейс авіакомпанії Ryanair з Модліна очікував покращення метеоумов в "зоні очікування" та прибув об 09-48 годині", - йдеться у повідомлення.

Також до львівського летовища вилетіли рейси авіакомпаній Wizz Air з Берліна та Ernest із Мілана. З невеликою затримкою вилетіли Turkish Airlines зі Стамбула. З 10:00 летовище почало приймати літаки у звичному режимі.

Зазначається, що через туман у аеропортах Києва та Харкова, львівський аеропорт приймав рейси, які прямували туди. Зокрема, протягом доби прийняв на запасний 7 рейсів, це літаки авіакомпаній Ernest, Буковина та Sky Up.

Наразі (орієнтовно з 10:00) погодні умови у Львові хороші, але на затримки рейсів також впливає метеоситуація по маршруту та в запасних аеропортах.

Фото Ігоря Зінкевича


Сегодня утром из-за сильного тумана в Международном аэропорту "Львов" имени Даниила Галицкого не смогли приземлиться самолеты авиакомпаний Wizz Air и Ryanair. Об этом сообщают в пресс-службе аэропорта.

Wizz Air летел во Львов из Вильнюса и сел в румынском аэропорту Клуж. Рейс авиакомпании Ryanair из Модлина ожидал улучшения метеоусловий в "зоне ожидания" и уже сел в аэропорту Львова.

"Сегодня, в связи с неблагоприятными метеоусловиями (туман, фактическая видимость колебалась от 50 до 100 метров при допустимой для посадки воздушного судна 350 м, согласно характеристик ІІ САТ ILS System), рейс Wizz Air из Вильнюса, после пребывания в зоне ожидания, принял решение уйти на запасной в румынский аэропорт Клуж. После улучшения погодных условий вернулся во Львов в 11:06 часов. Рейсы авиакомпании Ryanair из Модлина ожидал улучшения метеоусловий в "зоне ожидания" и прибыл об 09:48 часов", - говорится в сообщения.

Также в львовский аэропорт вылетели рейсы авиакомпаний Wizz Air из Берлина и Ernest из Милана. С небольшой задержкой вылетели Turkish Airlines из Стамбула. С 10:00 аэропорт начал принимать самолеты в обычном режиме.

Сейчас (ориентировочно с 10:00) погодные условия во Львове хорошие, но на задержки рейсов также влияет метеоситуация по маршруту и ​​в запасных аэропортах.

Отмечается, что из-за тумана в аеропортах Киева и Харькова, львовский аэропорт принимал рейсы, которые направлялись туда. В течение суток принял на запасной 7 рейсов, это самолеты авиакомпаний Ernest, Буковина и Sky Up.