Вимірювати температуру стало простіше. Відсьогодні в тестовому режимі в міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова запрацював пристрій для дистанційного вимірювання температури. Його лікарні подарувала українська компанія EdPro.ua.

 

«Це пристрій для автоматичного вимірювання температури, який також визначає, чи є маска на людині. Він дає можливість автоматизувати процес вимірювання температури і не витрачати час медичних працівників на таку процедуру. Цей пристрій починає працювати в тестовому режимі - нам важливо побачити, які він працює в обставинах, коли дійсно приходять хворі, і їх може бути багато.

Зараз пристрій тестуємо, і тоді побачимо, які рішення будемо приймати далі. Є можливість виводити зображення на великий екран, можемо зробити статистику, побачити, скільки хворих за день прийшло в лікарню — але це все будемо вирішувати пізніше, спільно з лікарнею. Можливо, лікарні буде потрібно декілька таких пристроїв", — розповів Андрій Табачин, співзасновник компанії EdPro.ua.

Медичні працівники лікарні запевняють, що такий автоматичний скринінг при вході пришвидшить вимірювання температури і зменшить додаткове навантаження на персонал, який зараз вимірює температуру усім, хто заходить до лікарні. Окрім того, цей пристрій також застерігатиме, якщо людина без маски, повідомляючи про це червоним маячком на екрані.

«Цей сканер нам надзвичайно важливий у роботі, тому що він вивільняє задіяних працівників, які працювали на постах і вимірювали температуру безконтактним термометром. У нас в лікарні дуже великий потік пацієнтів, зокрема — приходять відвідувачі до важких пацієнтів. Тому для нас цей сканер надзвичайно важливий — він допоможе точніше визначати температуру тіла у відвідувачів і пацієнтів», — зазначила Леся Кобецька, медична директорка лікарні з лікувальної роботи.

Медики вдячні львівським розробникам за можливість протестувати цей сканер саме в лікарні.

«Дякуємо українським розробникам за надану можливість працювати із найсучаснішими можливостями вимірювання температури та дотримання санітарно-епідеміологічних норм в умовах коронавірусної хвороби. Ми щиро вдячні людям, які нам допомогли, бо це потрібно для всіх пацієнтів і медпрацівників, і це позбавляє нас необхідності ставити тут додатковий персонал, який міг би бути залучений до роботи у відділеннях. Це також додатковий стимул, щоб відвідувачі дотримувалися санітарно-епідеміологічного режиму та носили маски», — додала Наталія Матолінець, завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої допомоги.

До слова, зараз в лікарні швидкої допомоги Львова фіксують поступове зменшення хворих на коронавірус. Однак, все ж є пацієнти у важкому стані у відділенні невідкладної допомоги: зараз 5 хворих перебувають на неінвазивній штучній вентиляції легень. Станом на вчора уже 134 медичні працівники лікарні, які захворіли на коронавірус, одужали і повернулись до роботи (загалом тут захворіло 180 медиків).

До слова, наприкінці квітня пристрій для дистанційного вимірювання температури запрацював у Львівській міській раді.