парковка, ДрогобычОптимізувати рух транспорту у центральній частині Дрогобича та облаштувати близько 800 паркомісць планують у Дрогобицької міської ради. Про це у понеділок, 20 травня, у ході щотижневої наради з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста повідомив керівник Департаменту міського господарства Роман Москалик, інформує "Дрогобиччина – новини краю". 

Проектно-консалтингове бюро у сферах безпеки руху, міської мобільності та сталого розвитку Urban Consulting Group презентувало перші напрацювання з розробки плану мобільності у центральній частині Дрогобичая.

Представництво Urban Consulting Group" на замовлення Департаменту міського господарства напрацювали план-схему руху автотранспорту та громадського транспорту у центральній частині міста, а також облаштування парковок, доріжок для пішоходів та велосипедистів.

На окремих центральних вулицях міста передбачено впровадження одностороннього руху транспорту. Також посадовець наголосив, що ширина доріг у Дрогобичі дозволяє облаштовувати дві смуги руху транспорту та одну — для паркомісць. Таким чином за підрахунками фахівців, у центрі Дрогобича можна облаштувати близько 800 паркомісць. Однак більшість парковок у центрі Дрогобича будуть платними.

Також у ДМГ розглядають можливість встановлення спеціальних терміналів іBox за допомогою яких водії зможуть оплачувати за користування парковкою. Важливо, що для тамтешніх мешканців будинків та спеціальних служб парковки будуть безкоштовними. Водіїв-порушників, які запарковуватимуть автомобілі у невизначених для цього місцях, притягатимуть до відповідальності. За словами Романа Москалика, для цього планують створити структурний підрозділ, який матиме повноваження накладати штрафи на таких водіїв. Всі ж порушення з паркування можна буде відстежити на спеціальному сайті у мережі Інтернет.

Остаточний варіант розробки Плану організації мобільності в центральній частині міста Дрогобича Urban Consulting Group презентуватиме громадськості вже через декілька тижнів.


Оптимизировать движение транспорта в центральной части Дрогобыча и обустроить около 800 паркомест планируют в Дрогобычском городском совете. Об этом в понедельник, 20 мая, в ходе еженедельного совещания с руководителями структурных подразделений ДМР, коммунальных предприятий и госучреждений города сообщил руководитель Департамента городского хозяйства Роман Москалик, информирует "Дрогобыччина - новости края". 

Проектно-консалтинговое бюро в сферах безопасности движения, городской мобильности и устойчивого развития Urban Consulting Group представило первые наработки по разработке плана мобильности в центральной части Дрогобичая.

Представительство Urban Consulting Group по заказу Департамента городского хозяйства разработали план-схему движения автотранспорта и общественного транспорта в центральной части города, а также обустройство парковок, дорожек для пешеходов и велосипедистов.

На отдельных центральных улицах города предусмотрено внедрение одностороннего движения транспорта. Также чиновник отметил, что ширина дорог в Дрогобыче позволяет обустраивать две полосы движения транспорта и одну - для паркомест. Таким образом по подсчетам специалистов, в центре Дрогобыча можно обустроить около 800 паркомест. Однако большинство парковок в центре Дрогобыча будут платными.

Также в ДМГ рассматривают возможность установки специальных терминалов IBox, с помощью которых водители смогут оплачивать за пользование парковкой. Важно, что для местных жителей домов и специальных служб парковки будут бесплатными. Водителей-нарушителей, которые будут парковать автомобили в неопределенных для этого местах, будут привлекать к ответственности. По словам Романа Москалика, для этого планируется создать структурное подразделение, которое будет иметь полномочия налагать штрафы на таких водителей. Все же нарушения по парковке можно будет отследить на специальном сайте в сети Интернет.

Окончательный вариант разработки Плана организации мобильности в центральной части города Дрогобыча Urban Consulting Group представит общественности уже через несколько недель.