сельсовет, председатель, земляНа Львівщині правоохоронці викрили посадовців місцевої ради, причетних до незаконного відчуження земельної ділянки. Внаслідок їх злочинних дій територіальній громаді було заподіяно збитки на суму майже 100 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини спільно зі слідчими Жидачівського відділення поліції та за процесуальним керівництвом Стрийської місцевої прокуратури викрили голову однієї із сільрад, який фактично "подарував" земельну ділянку приватній особі.

Як з’ясували правоохоронці, зловмисник спільно із секретарем ради у 2006 році підробили рішення сесії місцевої ради. До нього були внесені недостовірні дані про безоплатну передачу місцевому мешканцю ділянки для будівництва та обслуговування житлових і господарських споруд. В подальшому на підставі цього рішення чоловік виготовив технічну документацію та одержав державний акт на право власності земельною ділянкою загальною площею 0,38 га на території сільської ради. В результаті інтересам територіальної громади було заподіяно збитки на загальну суму у 97 000 гривень.

За скоєне  голові та секретарю сільради повідомлено про підозру у скоєнні правопорушень, передбачених ч.2 ст.364  (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. На незаконно надану земельну ділянку накладено арешт.

За вчинення цих злочинів зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні  посади  чи  займатися  певною діяльністю  на  строк  до  трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї  тисячі  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


На Львовщине правоохранители разоблачили должностных лиц местного совета, причастных к незаконному отчуждению земельного участка. Вследствие их преступных действий территориальной общине нанесен ущерб на сумму почти 100 000 гривен. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Работники Управления защиты экономики Львовщины совместно со следователями Жидачевского отделения полиции и по процессуальным руководством Стрыйской местной прокуратуры разоблачили председателя одного из сельсоветов, который фактически «подарил» земельный участок частному лицу.

Как выяснили правоохранители, злоумышленник совместно с секретарем совета в 2006 году подделали решение сессии местного совета. В него были внесены недостоверные данные о безвозмездной передаче местному жителю участка для строительства и обслуживания жилых и хозяйственных построек. В дальнейшем на основании этого решения человек изготовил техническую документацию и получил государственный акт на право собственности земельным участком общей площадью 0,38 га на территории сельского совета. В результате интересам территориальной общины был причинен ущерб на общую сумму в 97 000 гривен.

За содеянное голове и секретарю сельсовета сообщено о подозрении в совершении правонарушений, предусмотренных ч.2 ст.364 (злоупотребление властью или служебным положением) и ч.2 ст.366 (служебный подлог) Уголовного кодекса Украины. Обвинительный акт направлен на рассмотрение суда. На незаконно предоставленную земельный участок наложен арест.

 За совершение этих преступлений злоумышленникам грозит лишение свободы на срок от трех до шести лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет, со штрафом от пятисот до одной тысячи необлагаемых минимумов доходов граждан.