петиция, собаки, экскрементыЗгідно з інформацією з Єдиної системи місцевих петицій, петиція зобов’язати власників собак прибирати екскременти за своїми вихованцями вже набрала 432 підписи.

Як зазначається у петиції, на сьогоднішній день є дуже багато власників тварин, які вигулюють своїх домашніх улюбленців в місцях загального користування (в парках, скверах і просто на вулицях).  Але, на жаль, для цього не відведено спеціальних місць та засобів, для вигулу та догляду за тваринами.  У місцях відпочинку часто перебувають жінки з малими дітьми, які люблять гратися в піску чи траві. Оскільки, власники тварин, не прибирають екскременти своїх домашніх улюбленців, це загрожує виникненню паразитарних захворювань та псують враження про відпочинок.

Автор петиції пропонує

  1. Облаштувати (парки, сквери в т.д.) спеціальними апаратами з пакетами для прибирання фекалій домашніх улюбленців.
  2. Зобов’язати власників тварин, які здійснюють вигул своїх домашніх улюбленців, використовувати пакети для прибирання фекалій.
  3. Створити подання до Закону, яке б зобов’язувало власників тварин купляти пакети для прибирання фекалій за домашніми улюбленцями.
  4. Створити штрафні санкції щодо власників тварин, які не виконують пункт 2. у визначеному розмірі.
  5. Зобов’язати комунальні господарства, які відповідають за чистоту в парках, скверах і т.д. - контролювати виконання пункту 2.
  6. Облаштувати парки, сквери відеокамерами для здійснення контролю і виконання пункту 5.

Согласно информации из Единой системы местных птицей, петиция обязать владельцев собак убирать экскременты за своими питомцами уже набрала 432 подписи.

Как отмечается в петиции, на сегодняшний день очень многие владельцы животных, которые выгуливают своих питомцев в местах общего пользования (в парках, скверах и просто на улицах). Но, к сожалению, для этого не отведено специальных мест и средств для выгула и ухода за животными. В местах отдыха часто находятся женщины с маленькими детьми, которые любят играть в песке или траве. Поскольку владельцы животных, не убирают экскременты своих домашних любимцев, это грозит возникновению паразитарных заболеваний и портят впечатление об отдыхе.

Автор петиции предлагает

  • Обустроить (парки, скверы в т.д.) специальными аппаратами с пакетами для уборки фекалий домашних любимцев.
  • Обязать владельцев животных, которые осуществляют выгул своих питомцев, использовать пакеты для уборки фекалий.
  • Создать представление закону, которое бы обязывало владельцев животных покупать пакеты для уборки фекалий за домашними любимцами.
  • Создать штрафные санкции в отношении владельцев животных, которые не выполняют пункт 2. в определенном размере.
  • Обязать коммунальные хозяйства, которые отвечают за чистоту в парках, скверах и т.д. - контролировать выполнение пункта 2.
  • Обустроить парки, скверы видеокамерами для осуществления контроля и выполнения пункта 5.