Про це повідомив під час брифінгу щодо епідситуації в області директор Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

“Тенденції за останні дні свідчать про те, що станом на сьогодні на ранок Львівщина, згідно з показниками МОЗ, визначених відповідною постановою Кабінету Міністрів, може потрапити в червону зону. Йдеться про три показники – інтенсивний показник виявлення захворюваності; кількість госпіталізованих пацієнтів на 100 тис. населення протягом 7 діб; завантаженість ліжок з киснем.  Перші два з цих показників станом на сьогоднішній ранок протягом останніх трьох днів перевищили межу норми”, - наголосив очільник Департаменту охорони здоров’я.

За його словами, вчора відбулося засідання обласної комісії ТЕБ і НС, яка прийняла рішення обов’язкового характеру на всій території області – з 24-го по 6-те квітня по Львівській області введено додаткові обмежувальні заходи. 

“Ми повинні зрозуміти, що іншого шляху, крім того, щоб дисципліновано дотримуватися всіх вимог карантину, немає. Потрібно уникати місць масового скупчення людей, уникати проведення зустрічей, святкувань, завжди одягати маску і не забувати про гігієну рук. Дотримання карантину, свідомість, в першу чергу, допоможуть нам стабілізувати ту ситуацію, яка є”, - акцентував Орест Чемерис.

Нагадаємо, кількість захворювань на коронавірус за останню добу у Львівській області складає 995 випадків. Госпіталізовано за добу – 314 осіб.