маршрутка, полиция, нарушениеЗа майже три місяці цього року патрульна поліція Львівської області виявила 78 випадків порушення правил дорожнього руху водіями маршрутних транспортних засобів. У 27 з них, порушення призвели до ДТП. Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції Львівської області.

Найчастіше ця категорія водіїв порушує правила проїзду перехресть та проїзд на заборонений сигнал світлофора. Після зупинки патрульними маршрутних транспортних засобів за порушення ПДР, пасажири здебільшого починають конфліктувати з інспекторами, мовляв, навіщо зупиняєте громадський транспорт. Саме тому, патрульні запровадили алгоритм розгляду таких справ, аби не затримувати людей. Інспектори перевіряють документи водія та переносять розгляд справи про вчинене адміністративне правопорушення на кінцеву зупинку. Проте не всі пасажири це підтримують та вважають, що патрульні взагалі не мають права зупиняти маршрутні транспортні за порушення ПДР, коли в них є люди.

Як приклад – подія, яка трапилася напередодні, на вулиці Червоної Калини, о 10 годині ранку. Екіпаж патрульної поліції виявив маршрутку №41, яка проїхала перехрестя на червоний сигнал світлофора. Водій визнав свою вину, не вимагав відеодоказів та не заперечував щодо розгляду справи на кінцевій зупинці. Тоді одна з жінок, яка перебувала у маршрутці, вирішила поскаржитися до Управління патрульної поліції Львівської області.

"Чим керуються патрульні автомобілі, коли зупиняють громадський транспорт, пред'являють звинувачення - переїзд світлофора на червоне, не пред'являють запис відео та забирають документи у водія. Також їдуть позаду маршрутки? Наслідки: близько 40 людей запізнюється та мають проблеми через те, що патрульний, перевіривши все, не відпускає водія?", - написала пасажирка.

Управління патрульної поліції закликає мешканців Львова з розумінням ставитися до таких ситуацій та пам’ятати, що насамперед важлива безпека. Також нагадуємо водіям маршрутних транспортних засобів дотримуватися ПДР, адже ви несете подвійну відповідальність і у ваших руках десятки людських життів.


За почти три месяца этого года патрульная полиция Львовской области выявила 78 случаев нарушения правил дорожного движения водителями маршрутных транспортных средств. В 27 из них, нарушения привели к ДТП. Об этом сообщает пресс-служба патрульной полиции Львовской области.

Чаще всего эта категория водителей нарушает правила проезда перекрестков и проезд на запрещающий сигнал светофора. После остановки патрульными маршрутных транспортных средств за нарушение ПДД, пассажиры в основном начинают конфликтовать с инспекторами, мол, зачем останавливаете общественный транспорт. Поэтому патрульные ввели алгоритм рассмотрения таких дел, чтобы не задерживать людей. Инспекторы проверяют документы водителя и переносят рассмотрение дела о совершенном административном правонарушении на конечную остановку. Однако не все пассажиры это поддерживают и считают, что патрульные вообще не имеют права останавливать маршрутки за нарушение ПДД, когда в них есть люди.

Как пример - происшествие, которое произошло накануне на улице Красной Калины, в 10:00 утра. Экипаж патрульной полиции обнаружил маршрутку №41, которая проехала перекресток на красный сигнал светофора. Водитель признал свою вину, не требовал видеодоказательств и не возражал о рассмотрении дела на конечной остановке. Тогда одна из женщин, находившаяся в маршрутке, решила пожаловаться в Управление патрульной полиции Львовской области.

"Чем руководствуются патрульные автомобили, когда останавливают общественный транспорт, предъявляют обвинения - переезд светофора на красный, не предъявляют запись видео и забирают документы у водителя. Также едут позади маршрутки? Последствия: около 40 человек опаздывает и имеют проблемы из-за того, что патрульный, проверив всего, не отпускает водителя?", - написала пассажирка.

Управление патрульной полиции призывает жителей Львова с пониманием относиться к таким ситуациям и помнить, что прежде всего важна безопасность. Также напоминаем водителям маршрутных транспортных средств соблюдать ПДД, ведь вы несете двойную ответственность и в ваших руках десятки человеческих жизней.